zondag 29 maart 2009

Nog een winterset af...


Laat voor deze winter maar vroeg voor de volgende... eindelijk af, de stretchribbroek (uit het topic hieronder). De amelia van dezelfde stof als de trui voor Elisa. Leuk patroon weer van Farbenmix. Achteraf gezien iets aan de wijde kant, de volgende maak ik een maatje kleiner. Eronder mijn favoriete patroon van Farbenmix, het shirt Quiala, met capuchon deze keer en mouwboorden in contra-streepjes.

Project: de perfecte broek

WAAROM IS BROEKEN MAKEN NIET LEUK?

1. Het is veel werk.
2. Het is saai door het naaien van lange rechte stukken.
3. Ze passen nooit.
4. Voor het geld hoef je het niet te doen.
Waarom dan toch broeken maken? Tsja, ik kan nu eenmaal de verleiding niet weerstaan met al die mooie stofjes die te koop zijn.

ZE PASSEN NOOIT. Dat is eigenlijk wel het meest frustrerende. Kijk maar eens naar deze broek:


De broek is gemaakt van een prachtige stevige stretch babyrib van de lapjesschuur. En ondanks een Burda kooppatroon is ie niet naar mijn zin. De naaivolgorde had ik al veranderd: eerst de binnenbeennaden, dan de kruisnaad en als laatste pas de buitenbeennaden. Hierbij heb ik al HEEL VEEL aan het patroon moeten veranderen. Het is echter niet genoeg: zoals je ziet kan hij middenachter en middenvoor nog wel wat ingenomen worden. Bovendien is de stof te dik waardoor de band niet mooi valt. Omdat ik tóch een perfecte stretchbroek wil creeëren ga ik verder met sleutelen aan het patroon. De binnenband en voeringzak ga ik nu maken van dunne stof, hopelijk helpt dat. Ik heb nog genoeg mooie stretchstofjes liggen dus oefenstof genoeg. Wordt vervolgd....


zaterdag 28 maart 2009

Trui Beala

Weer zo'n fijn patroon van Farbenmix: de beala. Ik heb hem gemaakt van een superzachte gebreide stof met lichtblauwe accenten. In folklorestijl, volgens Simon zelfs een beetje middeleeuws... leuk wel vind ik zelf. Hij zit lekker, ziet er warm uit maar het valt mee. Ik denk dat ik hem gerust nog een paar dagen aan kan voor de zomer invalt.vrijdag 27 maart 2009

Nieuwe stof

Na alle gezondheidsklachten van de afgelopen tijd stroomt er nu eindelijk weer wat energie bij me terug: reden om mijn naaiwerkjes weer op te pakken én om mooie nieuwe stoffen te bestellen! Deze stoffen heb ik besteld bij de Lappenmand, iets wat ik niet zo vaak doe vanwege de hoge prijzen, maar de kwaliteit zie je er wel vanaf; het zijn echt heerlijke luxe stoffen. En ach, voor deze keer... ik heb weer volop inspiratie, maar eerst maak ik mijn al lang uitgeknipte kledingstukken af, foto's hiervan zullen gauw volgen.

dinsdag 3 maart 2009

Stelletje voor Elisa af


Het stelletje voor Elisa is nu eindelijk af. Buiten is het koud en het regent dus ze kan de warme broek en trui gelijk aan.
Patroon: Imke en Winona met zijzakken. De Imke heb ik nu voor het eerst gemaakt, ook weer zo'n succespatroon.

zondag 1 maart 2009

Tricot jurk

Mijn naaiwerk heeft door omstandigheden een tijdje stil gelegen.

Om weer wat op gang te komen heb ik nu eerst tussendoor wat voor mezelf gemaakt: deze tricotjurk. Gemaakt van een gebreide tricot van Giraffa modestoffen. Het patroon komt uit de Knipmode januari 2009, model 13. Ik vind hem wel heel leuk geworden, en de stof heb ik ook nog in het bruin/groen liggen...zal ik...?