zondag 24 mei 2009

Stelletje voor Elisa


Het setje is af. Het was weer een behoorlijke klus, best bewerkelijk dus het duurde wat langer dan ik dacht om het af te maken. Uiteraard moest er een bijpassende blouse bij, dat is ook een burda patroon geworden. De stof hiervoor is paper finish cotton, een lekker luchtig stofje.
Ik denk dat ik nog een elastiekje door de mouwzoompjes rijg.

zaterdag 23 mei 2009

Nog meer stof...


Ja hoor ik kon het niet laten! De Lapjesschuur had me een paar proeflapjes toegestuurd van mooie broekenstof en daar wilde ik graag wat metertjes van hebben! Natuurlijk heb ik gelijk wat andere lapjes meebesteld en een fourniturenpakket. Mirjam van de Lapjesschuur was weer zo lief om het pakket voor me samen te stellen, zij weet altijd precies wat ik wil. Er zitten zelfs bandjes en applicaties bij waar ik het bestaan niet van wist, zo mooi. Welnu, mijn fantasie is weer geprikkeld... maar nu eerst het setje voor Elisa afmaken.

dinsdag 19 mei 2009

Weer volop plannen...

Elisa kan nog steeds kleding gebruiken dus ik ben druk bezig voor haar. Ik heb een paar patronen aangeschaft waaronder dit Burda patroon. Van deze mooie heavy chambrai van Giraffa modestoffen maak ik zowel de broek als het hesje. Ik ben benieuwd hoe het wordt.

Ook is Elisa nu zelf begonnen met kleding maken. Onder mijn begeleiding is ze bezig met een rok. Voor de vorderingen zie haar blog.
Deze leuke tricots heb ik bij de stoffenkraam kunnen bemachtigen. Zeer geschikt voor shirts voor Elisa.

zaterdag 16 mei 2009

Ook een trui voor Zara
Zara vond de trui van Elisa zo leuk dat ze er ook graag een wilde hebben. Voor haar heb ik deze mooie stof gebruikt van Giraffa modestoffen.


donderdag 14 mei 2009

Uitslag verloting

Vandaag is de verloting van het Butterick patroon! Het liefst had ik jullie allemaal laten winnen, maar helaas heb ik maar één patroon.

De sluiting was om 12.00 uur. Daarna heeft Elisa alle namen op de lootjes geschreven...

De lootjes worden gehusseld....

En de winnaar is...Ineke! Van harte gefeliciteerd! Ik mail je voor je adresgegevens en dan komt het patroon zo snel mogelijk naar je toe. Veel plezier ermee!

woensdag 13 mei 2009

Shirt Flora (FM)


Nog een Flora, nu zoals ie hoort: met lange mouwen. Persoonlijk vind ik de korte mouwen versie leuker dus die maak ik volgende keer weer.

Buit stoffenbeurs

Vandaag was de Stoffenbeurs in Hoorn. Zoals te verwachten was het aanbod niet veel soeps, maar het blijft leuk om even langs de kraampjes te wandelen en alles te bekijken. Gelukkig heb ik toch nog een paar leuke tricootjes voor mezelf gevonden.

En voor Elisa een zwarte spijkerstof en twee katoentjes voor shirts. Helaas waren de enkele leuke Stenzo tricots voor kinderen duurder dan in de webshops, dus dat belooft weer een bezoek aan de Stoffenkraam.nl (wat ik helemaal niet erg vind, haha).dinsdag 12 mei 2009

En nog een stelletje af...


Alhoewel ik over de broek niet helemaal tevreden ben vormt dit met het eerder gemaakte shirt (Flora) evengoed een leuk stelletje. Op de mouwboord van de Flora heb ik nog wat oranje strikjes gemaakt.
Rechts nog een truitje uit dezelfde Ottobre, nr. 35. Snel en gemakkelijk te maken en een leuk model! Deze past ook goed bij de blauwe broek hieronder.


De limegroene broek is niet helemaal naar tevredenheid. De stof (BK linnen/katoen) is niet mooi: bij het voorwassen vertoonde die al vale plekken. Helaas valt het model van de broek ook tegen, hij valt niet zo mooi bovenaan. Misschien is de stof te dun voor dit model.

zondag 10 mei 2009

Nieuwe kleren voor Elisa


Elisa heeft veel nieuwe kleren nodig dus ben ik hard aan het werk voor haar. De twee nieuwe Antonia shirts waren zo klaar, de broek (een Kleinjuist van silicon poplin) vergde iets meer tijd. Nu op naar het volgende stelletje...
donderdag 7 mei 2009

Verloting Butterick B4751

Op naaipatronen.nl is dit leuke patroon van Butterick B4751 nu in de aanbieding van 11,98 voor 8,98.
Maar ik heb dit patroon gratis gekregen bij de stoffenwinkel!

Helaas is het patroon niet in mijn maat, maar in de amerikaanse maten 18 t/m 24, wat overeenkomt met onze maten 44 t/m 50. Daarom verloot ik dit patroon!

Wil jij kans maken op dit patroon en het gratis thuis gestuurd krijgen?
Plaats dan onder dit blogbericht een reactie en je emailadres en wie weet ligt dit patroon binnenkort bij jou in de brievenbus!
Donderdag 14 mei zal de trekking plaats vinden en de uitslag op mijn blog staan.
Succes!!!

zaterdag 2 mei 2009

Flora


De Flora met korte mouwen kán! Hier heb ik 'm gemaakt van een groene tricot met oranje bloemetjes en een oranje veloursmotief. Een bijpassende broek volgt nog, van de groene stof hierboven en dit patroon uit de Ottobre.