woensdag 24 maart 2010

Mathijs jarig

Mathijs is vandaag jarig, 14 jaar alweer. Vanmorgen is hij al verwend met een stapel boeken en computerspellen, en als hij straks thuiskomt uit school kan hij aanvallen op deze overheerlijke marsepeintaart.

zaterdag 20 maart 2010

Hij wil nog steeds geen spijkerbroeken...
Broeken maken voor Mathijs is inmiddels mijn specialiteit geworden. Niet dat het nu mijn grootste hobby is... integendeel. De broeken worden steeds groter en saaier. Stiekem maak ik meestal toch nog een afstekend bandje langs de zijkant, maar geen felle kleuren meer want dat valt teveel op. Mathijs wil nog steeds alleen maar de broeken die ik maak, want die zijn geheel naar wens. Met steekzakken, diepe zijzakken voor zijn schoolpas en fietssleutel, lekker soepel met elastiek in de bovenkant, en niet stug zoals spijkerbroeken. De broeken die hij wil zijn nauwelijks te koop en als ik er eens een in de winkel vind past ie niet.

Mathijs is nu weer door bijna al zijn broeken heen, dus aan de slag. De eerste broek heb ik net afgerond, nu de andere nog. Silicon poplin, gaatjesvoering en bandjes liggen klaar, knippen maar.


zondag 14 maart 2010

Kamer is klaar!

Elisa had een appeltjesgroene damast gordijnstof uitgekozen. Ze heeft een andere, grotere, kledingkast gekregen. Omdat de deuren hiervan zo saai wit waren, heb ik die vervangen door een gordijn. Voor het schuine dakraam heb ik een mooie oplossing gevonden: boven en onder rails en daartussen een strak gordijn met kleine plooitjes, dat naar beide kanten open geschoven kan worden. Ook achter het bed weer een gordijn. Aan het voeteneind van het bed een boekenkastje. Ik had een mooi bijpassend dekbedovertrek maar Elisa wilde liever onder haar nieuwe Penny-dekbedovertrek slapen.
Het bureau is de naaitafel die ik beneden had staan, Elisa wilde hem graag hebben, de kleur staat ook mooi bij het hoogpolig tapijtje dat ze op de grond heeft gekregen. Voor mezelf heb ik inmiddels een andere naaitafel.
Nu moet er nog een computer op het bureau, maar Elisa is bijna jarig dus daar moet ze nog even op wachten.

zaterdag 6 maart 2010

Behangen!Even geen kleding maar een kamertje dat nodig geüpdate moet worden. Elisa is toe aan een bureau met computer in haar kamer, een boekenkastje, en een grotere kledingkast. De makeover is natuurlijk pas compleet met een ander behang, en dan wel het mystieke bos van Graham & Brown Enchant dat ik er nu samen met haar opgeplakt heb. In het echt véél mooier dan op deze foto's, helaas door de lichtinval niet zo goed weergegeven, maar het gaat om het idee nietwaar? Nu de inrichting nog...

Want zeg nu zelf, voor een meisje dat dit jaar naar het voortgezet onderwijs gaat kan dit toch echt niet meer:
maandag 1 maart 2010

Laatste winterkledingstuk!

Eindelijk mijn vest, de Sylke van Farbenmix, af. Prettig model, hij zit lekker, is goed te maken van fleece, niet te dik. Handig dat de rits helemaal naar boven toe dicht kan, lekker warm die kraag zo omhoog op de fiets. Maar toch gaat de stof voor mijn andere geplande vesten nu tijdelijk de kast in. In winterdingen heb ik nu echt geen zin meer!