zondag 25 april 2010

Shirt nr. 8: Hollands roze
Met korte mouwen dit keer. Net op tijd af, want de temperatuur vandaag is er perfect voor. Het patroon komt uit de Ottobre 02/2007. Ik heb shirt nr. 4 gemaakt met de mouwtjes van nr. 5.
vrijdag 23 april 2010

Shirt nr. 7
Nog een shirt voor mezelf: patroon 12 uit Ottobre 5/2007.

Bij toeval past hij best goed bij de rok (Romo) die ik vorig jaar gemaakt heb.
dinsdag 20 april 2010

Shirt nr. 6

Voor mezelf de Lisa van Farbenmix. De bloemetjesstof is van de Stenzocollectie van vorig jaar, de roosjes van dit jaar. Het rode bandje komt van Lingeriestoffen.nl

vrijdag 16 april 2010

Shirt nr. 5: Delfts Groen
Zelf kan ik ook wel wat shirts gebruiken. Hier heb ik hetzelfde patroon gebruikt als voor het Delftsblauwe shirt van Elisa. Ik heb alleen de inzet wat verkleind, hals iets verlaagd en de knoopsluiting weggelaten. Rondom de pas een elastisch bandje van lingeriestoffen.nl.
En wat ben ik toch blij met die coverlock. Ronde naden afwerken gaat nu prima.

Elastische bandjes


Wat een leuke elastische bandjes hebben ze bij lingeriestoffen.nl! In alle kleuren en soorten, zelfs elastisch pipingband hebben ze. En helemaal niet duur. Ik heb een voorraadje besteld, leuk om shirts mee af te werken!

woensdag 14 april 2010

Shirt nr. 4


Na al het poseren nu even lekker shoppen met als start een heerlijk ontbijtje bij de Hema...Voor het vierde shirt heb ik de vogeltjestricot van Stenzo gebruikt (ook al zo'n leuke!) gecombineerd met lichtblauwe sterretjestricot.

Als patroon heb ik de Burda 7832 gebruikt. Deze had ik al heel lang liggen, maar nog nooit gebruikt. Nou, daar komt nu verandering in: wat een leuk patroon is dit! Hij ziet er simpel uit, ik had hem ook gekocht als basisshirt-patroon, maar hij blijkt heel bijzonder te zijn. Het achterpand loopt namelijk door naar het voorpand, de zijnaden zijn dus min of meer naar het voorpand verplaatst. Dat komt met deze stof wel mooi uit, zo worden de vogeltjes niet onderbroken door een zijnaad. Ook de mouw is apart: aan de achterkant een gewone mouw en aan de voorkant een raglanmouw.


zondag 11 april 2010

Shirt nr. 3


En nog maar een keer shirt 35 uit Ottobre 01/2007. Eigenlijk heeft het shirt 3/4 mouwen, maar lange manchetten vind ik leuker.
Shirt nr. 2


Deze stoffen vond ik leuk met elkaar combineren, maar van beide had ik net niet genoeg voor de hoogte van een pand of mouw. Dit patroon leek me daarom wel geschikt. Het is top 15 uit Knipmode oktober 2009, in maatje 34. De hals vond ik voor Elisa te diep, daarom heb ik die opgehoogd. Met deze top aan vind ik Elisa al een echt dametje!

zaterdag 10 april 2010

Shirt nr. 1: Delftsblauw

Stoffenkast opgeruimd, stoffen gewassen, patronen uitgezocht... klaar om te beginnen aan shirts. Dat vind ik toch het leukst, met tricot werken. En wat ben ik blij met Stenzo, die de nieuwe Delftsblauwe tricot op de markt heeft gebracht. Ik heb drie kleuren in huis, en Elisa wilde graag de échte, wit met blauw. Dit patroon vond ik er leuk bij passen. Het is top nr. 11 uit Knipmode maart 2009. In maatje 34.Wat heb ik toch een hekel aan drukknoopjes...ze zijn stikduur, en altijd mislukken er wel een paar, die je er dan weer voorzichtig uit moet peuteren in de hoop dat de stof niet beschadigt.

Gelukkig zijn ze deze keer goed gelukt, op één na, maar die kon ik probleemloos vervangen. En die parelmoer knoopjes waren de moeite best waard, het staat wel leuk vind ik.

Stoer


Een stiekem genomen fotootje van Mathijs met zijn nieuwe broek aan. Wat is ie stoer hè!


vrijdag 9 april 2010

Nieuw tijdperk breekt aan...

De laatste twee kinderbroeken voor Mathijs zijn klaar. Als basis een joggingbroekpatroon uit een oude Ottobre. Net als voorgaande broek gemaakt van silicon poplin, en gevoerd met gaatjesstof. Eén broek is zandkleurig met opgestikte paspelzakken en pipingbandje, en één diep donkergrijs met diepe steekzakken en bont bandje langs de zijnaad. Hopelijk vindt Mathijs het bandje niet té bont, anders moet ik die er weer af slopen.


Mathijs is ondertussen zo groot geworden dat hij wel een volwassenenbroek aan kan. Een broek kopen is nog steeds geen optie, vorige week zijn we uit winkelen geweest en niks paste! Daarbij sluiten bijna alle spijkerbroeken voor heren met knopen in plaats van rits en dat vindt Mathijs érg lastig.
Daarom blijf ik voorlopig zijn broeken maar maken. Maar dan heren- in plaats van kinderbroeken. In het vervolg ga ik de Burda 8187 gebruiken. Een fijn patroon dat ik ook gebruik voor de broeken van mijn man. En ook wil ik de broeken voortaan wat sportiever maken, van tactel en met alleen pipingband als versiering. Maar voorlopig kan Mathijs weer even vooruit, dus kan ik nu aan wat anders gaan denken.
En dat zijn shirts van mooie tricootjes die ik gisteren heb binnen gekregen van de Stoffenkraam. Ook had ik nog een aardig stapeltje tricots liggen, dus voorlopig stof genoeg voor leuke shirts voor mezelf en de meiden. En tja, Elisa is nu óók al zo groot, gelukkig kan ze nog wel grote meidenshirts aan, maar ook voor haar kan ik wel op zoek gaan naar volwassen patronen. Het is echt een nieuw tijdperk met drie grote kinderen.

zaterdag 3 april 2010

Elisa jarig


En ook Elisa was gisteren aan de beurt... 13 jaar is ze geworden. En 13 is echt geen ongeluksgetal, want ze is bedolven onder de cadeau's.