dinsdag 29 juni 2010

Nog een zomersetje voor Elisa

Weer een tuniekje. Ditmaal de bekende top uit Knipmode mei 2009 zonder knoopsluiting, verlengd tot jurkje. Voor eronder een grijze legging. De top vind ik erg leuk zo, die wil ik voor mezelf ook wel maken!

maandag 28 juni 2010

Shirt Zoë zonder mouwen


Een verlengde Zoë heb ik al eens eerder gemaakt, maar nog nooit een Zoë zonder mouwen. Ik heb de halslijn wel iets aangepast: de lijn naar de schouders toe een centimeter doorgetrokken (was achteraf niet nodig geweest) en de hals voor wat dieper en ronder gemaakt.

De halsboord goed afgemeten en gepast zodat de armopeningen niet te groot of te klein zouden worden.

Elisa blij, ze kan zich morgen weer op school vertonen.


zondag 27 juni 2010

Zomersetje voor ElisaEn ook Elisa kan morgen met een zomers setje aan naar school...

In één van de Ottobre's kwam ik de top tegen die ik vorig jaar voor mezelf heb gemaakt. Heerlijk om te dragen met dit weer, dus ik dacht, waarom ook niet voor Elisa?

In de woonkamer staan wat dozen met tricootjes. Ik opende een doos, en de eerste de beste tricot die ik tegenkwam leek me wel geschikt. Wintertricot. So what, het is maar wat je ervan maakt. Aqua en oranje, een prima zomerse kleurencombi toch. Legging erbij uit een andere Ottobre en klaar!

Snelle korte broek
Bijna 30 graden buiten en Mathijs loopt in zijn gymbroek. "Ja, ik heb geen andere korte broek" zegt hij als hij mijn vragende gezicht ziet. Oeps, foutje... natuurlijk past hij die broeken van vorig jaar niet meer. Vervolgens komt Elisa naar beneden in oude kleren van haar zus. Ja, die topjes van vorig jaar zijn allang weggegeven omdat ze niet meer pasten. Oeps.... Ach, stof genoeg in voorraad dus aan de slag.

Bijna 30 graden buiten en ik zit binnen achter de naaimachine...
De korte broek voor Mathijs is af, hoera!!! De stof is een antracietgrijze silicon poplin. Zonder zakken is natuurlijk sneller, maar één zak die goed dicht kan vond ik toch wel noodzakelijk. Hij moet tenslotte zijn sleutels en schoolpas ergens kwijt kunnen. Snel maar even iets bedacht en erop genaaid. Het is wel te zien dat ik haast had, omdat ik geen spelden heb gebruikt zijn de stiksels niet allemaal even recht.

Nu Elisa nog. Stof is al uitgezocht, eerst maar even buiten wat eten en tijdschriften doorbladeren om een geschikt (en vooral snel) patroontje uit te zoeken.


woensdag 23 juni 2010

Luchtig Voile

Bij het doorbladeren van mijn Knips kwam ik dit patroon tegen. Ik moest gelijk denken aan een lapje voile dat ik nog niet zo lang geleden bij de Stoffenkraam had gekocht. Dat zou er perfect voor zijn! En weer eens héél iets anders om te maken.
Het shirt heeft aangeknipte mouwen, een gesmockte band, voor een V-hals met beleg en langs de achterhals een aangestikte strook die vrij lang uitsteekt, hier heb ik voor de sier kralen aan geregen, dat vond ik net even iets extra's geven.

Ik heb er lang over nagedacht wat ik er onder aan kon trekken, zo'n beetje alle broeken en rokken uit mijn kast erbij aangepast, maar een gewone jeans met lage ceintuur waar de gesmockte band net boven valt, vind ik het meest geschikt.

zondag 20 juni 2010

Shirt Fanö (2)


En het shirt voor mezelf is ook klaar!

zaterdag 19 juni 2010

Shirt Fanö
Wat ben ik blij met het patroon Fanö van Farbenmix (bedankt Isabelle).
De eerste is voor Elisa, hij zit haar perfect.
Voor mezelf volgt er ook nog een, ben benieuwd of ie mij ook staat.


zondag 6 juni 2010

Roosjestule

Dit leuke stofje vond ik op de Stoffenbeurs en leek me erg leuk voor een rokje voor Nikita. De onderkant is afgewerkt met een rolzoompje, evenals de tricot voering die er een stukje onderuit steekt. Het roosje op de tailleband heb ik veranderd in broche door er een veiligheidsspeld aan vast te naaien. Deze is dus verwijderbaar.

Er moesten natuurlijk shirtjes en leggings bij. Ik heb een zwarte en een witte combi uitgezocht. Het eerste witte shirtje was mislukt dus werd het deze, wit met rode bloemetjes. Voor beide shirtjes heb ik hetzelfde patroon gebruikt. Alles is overigens in maat 86/92.

Op de foto's komen de kleuren niet goed uit. Het zwart is écht zwart en de kleur van de onderrok is hetzelfde als de roosjestule. Het wordt wel eens tijd voor een echt fototoestel...

Patronen:
Shirt 4, Ottobre 3/2007
Rok 18, Ottobre 3/2007
Legging 2, Ottobre 6/2008