vrijdag 30 juli 2010

Nog twee zomerse shirts


Zelf heb ik niet zoveel shirts met korte mouwen. Omdat ik dit soort shirts nu toch wel dagelijks draag, heb ik er nog twee bijgemaakt voor de variatie.
Beide met aangeknipte mouwen, de bovenste is de Amelie van Farbenmix, en het onderste model komt uit een Diane mode.zondag 25 juli 2010

Hoverrock (FM) voor mijn nichtjeVoor Nikita de Hoverrock van Farbenmix, in maatje 86/92, van de schattige Stenzo-matruschka stof en de sterretjesstof.

Ik had hem al eerder af willen hebben, maar er kwam steeds wat tussen. Vandaag heb ik hem dan eindelijk afgekregen en hij gaat snel naar mijn nichtje toe. Hopelijk duurt de zomer nog héél lang.


zondag 11 juli 2010

Spaghetti jurkjeTricot strandjurkje maat 116. Als basis heb ik het Lore patroon van Farbenmix gebruikt. De stof behoeft geen versiering, maar één klein strikje kan toch geen kwaad :)
Hopelijk past het de jongedame en is het naar haar zin!
Met dank aan Gertilde voor de lavendel gestipte tricot.

donderdag 8 juli 2010

Nog eens dezelfde top en een vestje

De bekende top uit de Knipmode mei 2009 had Gerda gemaakt van de Stenzo hartjesstof. Die vond ik zo leuk dat ik er ook één voor mezelf gemaakt heb.
Ook wilde ik een vestje voor mezelf maken in het roze. Ik heb de kleine stippeltjes stof van Stenzo gebruikt. Had ik beter niet kunnen doen. Het patroon (uit de bijlage van Knip mei 2007) valt erg tegen, de detailtekening leek leuk, de details op de foto waren moeilijk te zien (zoals gewoonlijk in de Knip). Achteraf bleek dat de stof niet soepel genoeg is voor dit patroon.
Met wat kunst- en vliegwerk (elastisch biesje langs de voorranden, tunneltje met elastiek in de taille achter) heb ik er toch nog wat van kunnen maken en zo ben ik wel tevreden. Maar het patroon gaat de prullenbak in!


maandag 5 juli 2010

Twee leuke give-away's

Maar liefst twéé leuke give-away's!!! Eén bij Strijkapplicaties. Onder de eerste 25 volgers wordt dit prachtige pakket applicaties, buttons en spiegeltje verloot.
Bij 50 volgers volgt weer een give-away, dus ben je nog geen volger van Strijkapplicaties, meld je dan snel aan!
En Zussies verloot dit prachtige stoffenpakket onder de deelnemers.

Hartstikke leuk toch? Ik hoop dat ik een kansje maak....

zondag 4 juli 2010

Nog even de Hollandse schorten


Nog even een fotootje van de dames in Spanje met hun Hollandse schorten aan. Een duidelijker foto was helaas niet te vinden. Maar dat de dames succes hadden met hun Hollandse dansen en kleding, dat is zeker!

vrijdag 2 juli 2010

Tuin impressie

We hebben al een paar jaar een moestuin iets verderop in het dorp. Sinds dit jaar ook een kruidentuin achter het huis. Natuurlijk is dit ook een onderdeel van mijn home industry (= huisnijverheid) dus hoog tijd om er iets over te schrijven. Na een moeilijke start dit jaar door het slechte weer is nu alles toch flink aan het groeien. Hier een kleine impressie:


De aardbeien deden het goed dit jaar. Omdat het ineens zo warm werd konden we ze met kilo's tegelijk oogsten. Helaas zijn ze nu al bijna op.


Eén van mijn favoriete kruiden: koriander. Afknippen, wassen, snijden en invriezen. Voor maandenlang heerlijke Indiase stoofpotjes.

De knoflook had ik van het najaar al gepland. Er zijn mooie knolletjes uitgegroeid. In de koelkast zijn die maandenlang houdbaar, en lékker.

Mini-komkommers. In de moestuin werden ze door de slakken opgegeten maar in mijn kruidentuintje doen ze het goed.

Voor het eerst venkel gezaaid. Venkelknollen zijn heerlijk als ovenschotel met tomaten en kaas. Het duurt nog wel even voor ze geoogst kunnen worden.

Ook de kamille groeit dit jaar voor het eerst. De eerste bloemetjes zijn al verschenen. Ik verheug me al op de kamillethee!

We hebben al bieslook, rucola, spinazie en uien gehad. Wat aardappelen (het grootste deel moet nog geoogst worden). We verwachten nog: peultjes, sperziebonen, wortels, frambozen, tomaten, stengelui, ijsbergsla, rode bieten, andijvie, courgette en meer.

En ook de kat geniet van de warme tuin en van al die heerlijke geuren, kleuren en vogeltjesgeluiden...