zondag 29 augustus 2010

Zara's kamer

Hier is dan een stukje van Zara's gezellige kamer. Veel rood, groen en hout. De gordijnen hangen inmiddels. En zo'n schattige snoeppot maakt de kamer helemaal af :)

zondag 15 augustus 2010

Jurk uit de nieuwste Knipmode!Wat ben ik blij dat ik deze gemaakt heb zeg, hij is perfect! Ondanks de dunne glibberige tricot die ik gebruikt heb. was de jurk gemakkelijk te maken. In de taille was ie iets te wijd. Dat dacht ik al bij het opmeten, daarom had ik de band al ietsje smaller gemaakt. In de deelnaad voor en achter heb ik in het midden een stukje elastiek van ongeveer 12 cm uitgerekt meegenaaid. Hierdoor valt de jurk heel mooi om de taille,ook aan de achterkant.
De stof laat zich moeilijk fotograferen, de details van de jurk zijn daardoor helaas niet goed te zien. De foto's van de achterkant waren helemaal onduidelijk zodat ik die achterwege heb gelaten.

zaterdag 14 augustus 2010

In de maak: broeken, gordijnen en een jurk...

Onze Zara gaat in september héél ver van huis studeren. We zijn daarom druk bezig met het inrichten van haar kamer daar! Hierdoor ben ik regelmatig meerdere dagen van huis en heb ik helaas weinig tijd om jullie blogs met al jullie prachtige creaties te bekijken, of om zelf iets te maken. Zelfs de mooie award die ik van Mariette heb gekregen, heb ik nog niet op mijn blog gezet!


Maar natuurlijk zijn er altijd dingen die gemaakt "moeten" worden. Zoals de gordijnen voor Zara's kamer. Groene inbetween vitrage, hopelijk goed passend bij haar groen met rode inrichting (foto's van de kamer volgen nog!). Ik wacht nog op het gordijnband dat ik bij fournituren.nl heb besteld.


Dan mijn mannen, die hebben hárd broeken nodig. Voor Simon had ik er al één geknipt klaarliggen, die heb ik dan maar eerst in elkaar gezet. Een steengrijze silicon poplin. Ik heb het eenvoudig gehouden deze keer, wel gevoerd maar geen ingewikkelde zakken.
Voor Mathijs staan twee broeken in de planning. Hiervoor heb ik zwarte en donkerblauwe tactel van Michas Stoffecke.

Maar nu volgt eerst nog een jurkje voor mezelf. We hebben volgende week namelijk een feestje. Daar hoef ik niet heel chiq voor gekleed te zijn, maar een leuk nieuw jurkje, dat lijkt me wel wat. En toevallig staat er in de nieuwe Knip een geschikt modelletje (althans hij lijkt me wel geschikt) en had ik daarvoor ook nog een leuk stofje in de kast liggen! Ik ben benieuwd hoe ie wordt.
Wordt vervolgd....