donderdag 21 oktober 2010

Jurk en tasje van Stenzo babyrib


Mijn nieuwe naaimachine heb ik alweer bijna twee weken in huis! Ik ben dus heerlijk bezig geweest met uitproberen, proeflapjes, siersteken, lastige stofjes enz. De borduurfunctie heb ik nog niet uitgeprobeerd, ik wacht nog steeds op verschillende borduurvliezen die ik heb besteld en die de winkel per abuis naar iemand anders heeft verstuurd, die het weer naar mij zou doorsturen maar die dat nog steeds niet heeft gedaan dus waar ik nu nog steeds op zit te wachten terwijl ik haar lockgaren dat per abuis naar mij was gestuurd gelijk had teruggestuurd en zij dus allang in huis heeft maar ik dus nog niets waar ik wel een beetje van baal etc etc.... (snap je het nog?)

Wel heb ik deze jurk in elkaar gezet en daarbij ook het gemak ondervonden van twee naaimachines. Met de nieuwe heb ik de jurk genaaid (was wel even wennen hoor), met mijn oude Singer heb ik al die rijgdraden voor het rimpelen erin genaaid. Handig, zo hoef je niet steeds van garen en instellingen te wisselen.

Het jurkje is in maat 122, gemaakt van de mooie nieuwe babyrib van Stenzo, gecombineerd met een effen fuchsia ribstofje. De stof komt van XL stoffen. In het achterpand zit een rits. Het is (eindelijk eens) een zelf ontworpen model, maar ik heb wel veel verschillende patronen van meisjesjurken bekeken, vergeleken en gemeten om het patroon goed uit te kunnen tekenen. Want als je zelf niet een meisje met deze maat voorhanden hebt is het moeilijk passen en meten, hè. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe ie gaat passen. Ook het tasje is eigen ontwerp, erg leuk en gemakkelijk om te maken. Dan nog een bijpassend portemonneetje, gewoon om eens uit te proberen. Tas en portemonnee zijn gevoerd met stippeltjesstof. De drukknoop op het portemonneetje komt van Mardag.


zondag 10 oktober 2010

Niet één maar twee korte ruit-rokjes!Zara wilde erg graag een korte rok van ruitjesstof. In de winkel kon ze er geen naar haar zin vinden. XL stoffen bood uitkomst: wat een prachtige stoffen hebben ze daar. Dit is een mooie zachte gabardine, en niet duur! Ik kreeg een ruime lap toegestuurd, zodat ik er twee rokjes uit kon halen. De eerste heb ik schuin van draad geknipt, dit is een wat nettere met blinde rits achter en gevoerd met voeringsstof. Het patroon komt uit Ottobre 5/2010. De tweede is wat sportiever met een gebreide boord.


woensdag 6 oktober 2010

Stoffenbeurs

Ik ben net terug van de stoffenbeurs in Hoorn. Het was een ontzettend geslaagde dag, supergezellig samen met Judith (eindelijk eens, moeten we vaker doen!) en ontzettend mooie stoffen gezien. Zoals je ziet heb ik me aardig ingehouden, maar dat komt doordat ik zoveel mooie stoffen zag dat ik niet wist welke ik moest kiezen, hahaha!

XL-stoffen overheerste de markt met een inderdaad XL kraam met prachtige en (zo te zien) uitstekende kwaliteit stoffen. Vooral de tricots waren allemaal even mooi. Ik heb er niet veel gekocht omdat ik geen keus kon maken, maar gelukkig hebben ze een prachtige website waar ik later alsnog terecht kan.
Fournituren.nl was ook weer van de partij. Weer een flinke voorraad lockgaren ingeslagen, die ze op de stoffenbeurs altijd heel goedkoop aanbieden. Ook Judith heeft er flink wat ingeslagen. Ze waren zo blij met ons dat we geld kregen om ergens wat te drinken.

Ik heb wat tricootjes gekocht voor shirtjes voor de meisjes, een schattig Hello Kitty fleece voor een Amelie voor mijn nichtje en paarse ribfluweel (lijkt op de foto eerder blauw, maar is dus paars) voor een meisjesjurkje. De rechtse stof is wat wollig, die ga ik voor mezelf gebruiken.

Kortom een succes en graag tot over een half jaar!


Wat een schatje is Nikita toch, vind je niet?
Het pakje dat ik voor haar heb gemaakt staat haar goed. En volgens mij vindt ze het zelf ook leuk!


dinsdag 5 oktober 2010

Twee broeken voor Mathijs

Mathijs heeft met zijn 14 jaar geen kindermaat meer. Daarom twee broeken naar het patroon Burda 8187 in maat 48. Als stof heb ik zwarte en blauwe tactel gebruikt van Michas Stoffecke.

Bij deze eerste broek heb ik zwart pipingband gebruikt. In de naden heb ik diepe steekzakken gemaakt die afgesloten worden met een blinde rits (handig om te voorkomen dat schoolpas en fietssleutel er uitvallen).En nog één in het blauw met witte piping. Ook met in de zijnaad weggewerkte zakken met blinde rits. Beide broeken zijn overigens gevoerd met gaatjesvoering.
zondag 3 oktober 2010

Babykleertjes
Deze babykleertjes in maat 56/62 heb ik gemaakt als kraamcadeautje. De patronen komen uit verschillende Ottobres, een gedeelte van de stoffen komt van Michas Stoffecke. De drukknoopjes komen van Mardag.


De zak op het streepjestruitje is niet netjes gelukt. Waarschijnlijk gaat dat soort klusjes met de nieuwe Janome 9700 die ik heb besteld beter.