zaterdag 24 september 2011

Prijsvraag/give away bij Collie-Collie

Bij Nicole van Collie-Collie kun je nu meedoen met een prijsvraag. De prijs is proefnaaien voor haar nieuwe patroon! Een voorrecht om te mogen doen, want Nicole maakt altijd geweldige patronen. Hier de LINK naar haar blogberichtje.

maandag 19 september 2011

Koekjes bakken


Oké, gezonde koekjes bestaan niet. Maar deze komen toch aardig in de richting.
Ze zijn leuk om te maken, zo klaar, en véél lekkerder dan al die geraffineerde, vol met kleur- geur- en smaakstoffen, vette, gesuikerde, vezelloze koekjes uit de supermarkt.

Het basisrecept is heel eenvoudig:

Gelijke delen van de volgende drie ingrediënten (75 gram is voor ongeveer 10 koekjes):
75 gram zachte boter (wel de minst slechte nemen hè, bijvoorbeeld Bertolli).
75 gram havermout.
75 gram zelfrijzend bakmeel.
Mespuntje zout.

In plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook een mengsel van bloem en volkorenmeel nemen, maar dan moet er ook een ei bij.
Roer alles door elkaar. Giet er dan honing bij tot het een smeuïge massa is geworden. Met twee lepels leg je balletjes deeg op de bakplaat. Maak er vierkantjes van met een vork die nat is. Ongeveer 15 minuten bakken op 180-200 graden.

Als variatie kun je er verschillende ingrediënten bij doen. Voor de koekjes links op de foto heb ik er het volgende bij gedaan:
75 fijn gesneden gedroogde vijgen
3 el zonnebloempitten
60 gehakte walnoten
halve theelepel kaneel
Maar je kunt natuurlijk ook andere lekkere dingen toevoegen, bijv. verschillende soorten noten of dadels of abrikozen.

Het lijkt nu zeker wel alsof ik alleen maar in de keuken sta in plaats van achter de naaimachine hahaha! Niets is minder waar, ik ben druk bezig met een nieuw proefmodelletje voor een jurk voor in de winkel, en ik ben nog heel wat meer van plan...

maandag 12 september 2011

Hier ben ik weer!

Door allerlei toestanden en drukte de laatste tijd is het bloggen erbij ingeschoten. Maar na een verfrissende vakantie in Spanje en door het (eindelijk) opzeggen van mijn werk, heb ik weer meer tijd voor leuke dingen, voor mijn winkeltje en voor deze blog!
Plannen heb ik volop, veel mooie stoffen liggen op me te wachten, en deze week beginnen mijn harplessen weer. Ik wil weer meer in en met de natuur gaan leven, meer "home industry" worden, en dat samen met mijn gezin natuurlijk. Nu ik nog nauwelijks last heb van de reuma, wil ik weer met Reiki gaan werken (ik heb een aantal jaar geleden Reiki 2 en Shambhala 4 gedaan) én dinsdag ga ik beginnen met de opleiding kruidengeneeskunde.

Maar nu een eerste "home made product" in plaats van diepvries:
Pomme Duchesse. 
Deze heb ik gemaakt van de onbespoten aardappelen uit onze eigen moestuin, dus gezonder kan niet!

Het recept is heel eenvoudig:
Maak een aardappelpuree van gekookte aardappels, een flinke klont boter, een ei, zout en peper en eventueel nootmuskaat, geraspte kaas of keukenkruiden naar smaak.


Voor de vormpjes heb ik zo'n handige garneerspuit bij Blokker gekocht. Hiermee kun je werkelijk van alles maken. Gisteren heb ik er churro's mee gemaakt, helaas was ik vergeten foto's te maken dus dat komt de volgende keer.

Op een bakplaat maak je de pomme duchesse vormpjes en die bak je ongeveer 20 minuten op 200 graden.


Véél lekkerder dan diepvries!