woensdag 30 mei 2012

Nog een tuniekje

En ik zou nog een tuniek voor mijn vriendin maken. Nu zag ik dit model in Diana nr. 82, en die leek me zo mooi... Maar ja ik wist niet of ie wel mooi zou uitpakken dus eerst maar eens een voor mezelf gemaakt. Nu vind ik hem op zich wel mooi, maar of de plooitjes nu erg flatteus staan... het maakt mij wel wat 'platter' dan ik al was zeg maar...

Wat denken jullie, zal dit leuk zijn in maatje 44, voor iemand die iets meer boezem heeft dan ik, zelfde stofje maar dan rood? Of toch maar een ander modelletje en wat dan? Misschien dat tuniekje dat enige tijd geleden in een Knip heeft gestaan, ook met gedrapeerde plooitjes, maar dan wat lager en in de zijnaad? Ik weet zo even niet in welke Knip maar jullie weten vast wel welke ik bedoel...

Edit: Ik heb nog even verder gekeken maar ik denk dat het voor mijn vriendin toch iets heel anders gaat worden: In Knipmode juli 2011 staat een leuke top/jurk nr. 6, ik denk dat die geschikter is en dat die sowieso altijd leuk staat. Morgen eraan beginnen, dus jullie zien hem hier wel verschijnen :)
Tuniek

Deze tuniek heb ik voor mijn vriendin gemaakt. De stof lag al heel lang in de kast, ik vond hem gewoon te mooi om er iets van te maken, hihi, heb ik wel vaker last van... Het fotootje is goedgekeurd, nu maar afwachten hoe ie bij mijn vriendin staat!

Puzzelvirus

De laatste tijd heb ik niet zo veel geblogd, want ik heb het veel te druk. Jawel, met PUZZELEN!
Het puzzelvirus heeft hier namelijk toegeslagen. En dat komt door de halfjaarlijkse markt onlangs hier in het dorp, die normaal niet zo veel aan is, maar nu toch wel verrassend leuk was door de aanwezigheid van puzzelwebshop.nl. Wat een prachtige puzzels hadden ze daar! Hele mooie fantasyplaten, waarbij mijn oog natuurlijk meteen viel op een godin die harp speelt (zag mezelf al zitten, was het maar waar, hihi). Elisa, die samen met mij over de markt liep, werd er ook meteen door aangetrokken en dan vooral door de puzzels met prachtige huisjes en kastelen (ook al zo'n stille wens...?). Thuisgekomen werd Mathijs jaloers en moest ik voor hem ook een puzzel bestellen, en dan ook meteen de grootste natuurlijk, van 3000 stukjes. En Zara wilde er ook wel één.

Je begrijpt wel, we zijn nu druk aan het puzzelen...
Om even in te komen zijn we begonnen met een kleintje van Wasgij. Wat een grappige puzzels zijn dat! Je puzzelt niet de voorbeeldplaat maar iets wat zou kúnnen zijn.

En dan het echte werk, hier zit Mathijs met zijn vriend lekker in de tuin te puzzelen...woensdag 16 mei 2012

Goede Ruil!

Een tijdje geleden heb ik voor een medecursiste een mobielhoesje gemaakt, waar ik hier over heb geschreven. Nu kan deze mevrouw hele mooie kaarten maken. En wat een geluk had ik, dat ik in ruil voor het mobielhoesje zomaar drie kaarten van haar mocht uitzoeken! Het was moeilijk kiezen want ze waren allemaal even mooi. En kijk eens wat een werk, niet alleen geknipt maar ook nog eens helemaal met de hand geborduurd! Echte kunstwerkjes toch?
Een goede ruil voor mij, maar eigenlijk niet helemaal eerlijk hoor, omdat ik met het hoesje maar een uurtje bezig was, en zij aan elke kaart véél meer tijd besteed heeft. Dus als ze nog eens iets nodig heeft, houdt ze dat van mij tegoed!
maandag 14 mei 2012

Sprookjesrokje

Mijn nichtje van 3 1/2  is dol op sprookjes en dan vooral die waar echte prinsessen in voorkomen. Sneeuwwitje is haar favoriet. En laat daar nu net een leuk stofje van te koop zijn! De stof heb ik gekocht op de Stoffenbeurs, samen met een bijpassende aqua tricot.

Van deze stof leek een eenvoudig modelletje me het leukst. Mijn nichtje wil graag zelf haar kleren aan- en uittrekken, dus het moest ook gemakkelijk zijn.


Het werd dus een gerend rokje. Ik wilde er een aqua tailleboord aan zetten van boordstof of elastiek maar in de winkel (waar ik eigenlijk liever niet kom omdat ik ze daar zo onvriendelijk vind en ik altijd het gevoel krijg dat ik dom ben, maar waar ik soms wel heen moet omdat er gewoonweg geen alternatief is)  verkopen ze niet de goede kleur boordstof en gekleurd elastiek bestaat niet (volgens hen dan he). Dan maar een tunneltje van de bijpassende tricot en daar elastiek doorrijgen. En ja, ik weet dat het om een meisjesrokje gaat en ik volgens de regels elastiek van 2,5 cm zou moeten nemen, maar nee, mevrouw, ik wil breed elastiek want ik wil een brede boord want dat vind ik veel mooier... (waarop uiteindelijk toch maar, alhoewel met een afkeurende blik, het breedste elastiek van helaas maar 4 cm tevoorschijn werd gehaald).

Ik heb de boord net zo wijd als het rokje geknipt zodat het leuk gaat rimpelen, en een paar keer doorgestikt zodat het elastiek niet gaat schuiven. Hier en daar wat versieringen en klaar is Kees...uuuuh Sneeuwwitje!


Van het tricootje nog een vestje erbij gemaakt: bolero nr. 9 uit Ottobre 3/2010. Volgens het patroon zitten er ook nog drie ruches op de mouwtjes. Die heb ik weggelaten want dat leek me wat te veel drukte. Achteraf denk ik dat het er best op had gekund maar ja, volgende keer maar hè...

Ik ben benieuwd of nichtje het leuk vindt en of ze niet bang is voor het rokje. Want volgens de laatste berichten wil ze ineens geen Sneeuwwitje meer op tv kijken omdat ze de boze heks toch wel héél erg eng vindt! Maar ja ik kan natuurlijk altijd zeggen dat de kaboutertjes haar beschermen...☺

vrijdag 4 mei 2012

Babysetje

Het kraamcadeautje voor mijn medecursiste is af! Er waren wat complicaties, omdat halverwege mijn naaimachine stuk ging. Een klein onderdeeltje is stuk en de dealer gaat het nabestellen en naar me toe sturen. Maar daarop wilde ik niet wachten en toen ben ik maar op mijn oude machine verder gegaan. Eigenlijk ook nog wel een fijne machine...

Aangezien ik in september de Knipmode naaicursus ga geven, ben ik weer eens de Knipmodes en Knippies ingedoken.

Het is een overslagvestje geworden (omdat moeder dat zo handig vindt met aan- en uittrekken) uit Knippie 2/2011. Daarbij een broekje met roezeltjes uit Knippie 1/2011. Omdat moeder al genoeg roze heeft gekregen (en ook wel heel veel van andere kleurtjes houdt, liet ze doorschemeren), heb ik gekozen voor een fris kleurtje. Het is maat 62 maar ik denk dat het al snel past.
De bloemetjestricot is een restje van een tuniek die ik eens voor mijn dochter maakte. 
De tricot lime is van Stenzo en is heerlijk dik. Deze heb ik bij Herbert textiel gekocht.
De hartjesborduur komt van de serie Formland van Tinimi.


Ik vond het leuk om er een knuffeltje bij te maken. Het boek Knuffels om te naaien van Marie Claire heb ik al een tijdje in de kast staan maar er nog niet eerder iets uit gemaakt. Het boek is niet meer te koop, maar toevallig zag ik in de nieuwste Knippie een artikel "de Knippie knuffel". Deze Knippie knuffels staan in mijn boek en het blijkt nu dat alle knuffels die in dit boek staan, zijn verzameld in een nieuwe uitgave: "Zachte knuffels van stof". Erg leuke knuffels allemaal en vrij eenvoudig te maken. Ook leuk om je eigen fantasie erop los te laten. Een aanrader dus! 
Ik heb Gerrit de krokodil gemaakt maar mijn man dacht dat het een kikker was en mijn zoon dacht een hagedis, hihi. Ach wat maakt het uit, hij ziet er toch schattig uit?