zondag 30 september 2012

Herfstjas

Hij is af! En boven mijn verwachtingen moet ik zeggen. Toen ik eraan begon had ik zo mijn twijfels of het wel wat zou worden. De stof is erg dun, glibberig en leek me misschien niet zo geschikt voor een jas. Maar samen met de gestepte voering en superlange mouwboorden (lekker voor als het wat kouder is) is het toch een leuk jasje geworden. De rits heb ik opgestikt voor een extra zwart accent en het ceintuurtje vind ik er ook wel bij passen. Ik ben blij dat het gelukt is want ik vind de kleuren en het dessin zo mooi! Een echte herfstjas. En hij zit lekker, dus die ga ik zeker weten vaak dragen!zaterdag 29 september 2012

Lekker aan de slag..:)

Het jasje uit mijn vorige blogbericht schiet al aardig op. Het patroon dat ik gebruik is jas 1 uit Knipmode december 2010. Gaandeweg maak ik de nodige aanpassingen.

Ik hoop dat ik hem dit weekend nog afkrijg, want er ligt nog meer op me te wachten. Namelijk deze grote stapel prachtige stofjes van de Stoffenkraam. Het is wel wat veel maar ik heb dan ook veel nieuwe kleren nodig, en mijn dochter ook ;)
woensdag 26 september 2012

Voor mezelf...

De laatste tijd weet ik niet meer zo goed wat ik aan moet trekken... geen wonder! Ik heb even mijn blog doorgebladerd (handig zo'n logboek), en ik zie dat ik sinds januari nog maar één shirtje voor mezelf heb genaaid. En dat shirtje was ook nog eens een niet zo geweldig proefmodel. Ik ben de afgelopen maanden alleen maar bezig geweest met dingen maken voor mijn winkeltje en voor anderen. Nou, mijn winkeltje moet nu maar even wachten, ik ben nu zelf aan de beurt!

Heerlijk dus, om weer eens een grote doos lapjes bij de Stoffenkraam te bestellen, met allemaal stoffen voor MIJ (oké dan, en ook voor mijn dochter...). En het is altijd leuk zo'n verrassingspakket. Want sommige stoffen pakken mooier uit dan ik verwachtte, en sommige stoffen zijn totáál anders dan ik dacht! Zo ook dat leuke donkerroze pauwenstofje. Een "tricot" zegt de site. Leuk voor een tuniek of jurk. Laat het nou een of ander glibberig goedje zijn. Maar wél met een mooi dessin. Geen jurk of tuniek dus. Maar wat dan wel?

De Knips erbij gepakt voor inspiratie, een zwarte gestepte voering erbij besteld (met nog meer nieuwe lapjes, haha), en een leuke uitdaging gevonden: een jas! 
Of het wat wordt, tsja geen idee, het is wel een héél dun stofje, en het patroon is ook niet echt ideaal dus het zal wel een geprutsel en geknutsel worden...

Maar wel een uitdaging. Ik hoop dat het wat wordt. En zo niet, dan was het een leuk probeersel, toch? En dan begin ik gewoon aan een ander leuk lapje...


donderdag 13 september 2012

Zara's Hartensetje

Het setje voor Zara was zo eenvoudig te maken, dat ik het snel af had. En nu het weer wat kouder is geworden, kan ze het ook aan.

De rok is van een stevige bi-stretch van de Stoffenkraam. Het patroon heb ik uit de losse hand geknipt, met als voorbeeld een rok die Zara al had.
Het patroon voor het truitje komt uit de nieuwste Diana (nr. 99). Het is trui nr. 27 F. Maar het patroon heb ik helemaal aangepast, want hij moest smaller, korter, en de halslijn moest ook anders. Zara wilde de afwerking eenvoudig: de randen (incl. halsnaad) zijn niet omgezoomd maar afgelockt.

Heerlijk toch, zo'n stelletje dat in een halve dag gemaakt is, en voor nog geen € 15 euro! Zo krijg ik zin in meer...


donderdag 6 september 2012

Weer aan de slag...

De vakantie is weer voorbij, de kinderen zijn weer naar school, de herfst komt eraan... Tijd om te ontwaken uit mijn winter.. uhh zomerslaap, en om weer lekker aan de slag te gaan.
Voor de inspiratie (niet omdat ik het nodig heb, want ik heb nog genoeg stoffen liggen) heb ik bij de Stoffenkraam een doos met leuke lapjes besteld. Hieronder de eerste lapjes die aan de beurt zijn. Het wordt een setje voor Zara. Ze wil graag een kort rokje en een wijd, kort truitje erop. En ze gaat over twee weken voor een aantal maanden naar Engeland, dus dan moet het wel klaar zijn. Wat je zegt een stok achter de deur...snel beginnen!