woensdag 17 oktober 2012

Shirt in de maak en vakantie

Het projectje waar ik nu mee bezig ben is een shirt voor mijn tante. Ik zag deze stof bij Jan Sikkes in Alkmaar en dacht gelijk aan mijn tante. Ik heb al eerder een shirt voor haar gemaakt volgens een patroon uit de Diana (helaas niet op de foto gezet) en dat patroon gebruik ik nu weer. Het shirt zit grotendeels al in elkaar. Alleen de zoom nog en ik moet nog bekijken wat ik met de mouwen ga doen want ik had niet genoeg  stof voor een lange mouwen en ik weet niet of ik wel een korte mouw wil, dus misschien zet ik er wel een brede bies aan.

De beslissing stel ik even uit, want morgen stappen Elisa en ik in het vliegtuig en gaan we Zara bezoeken. Zij is in Coventry voor haar studie en we gaan kijken waar ze woont en studeert en hoe het daar in Engeland is. Ik ben er nog niet eerder geweest dus dat wordt leuk! We gaan naar Warwick Castle, een dagje naar Londen en verder zien we wel...

Over een week zijn we weer terug en dan ga ik weer verder met mijn projectjes. Ook moet ik dan weer nodig mijn webwinkel aanvullen want ik ben bijna door alle spulletjes heen. Overigens heb ik hier een nieuw blog voor aangemaakt. Als je het leuk vindt om te zien wat ik allemaal voor mijn winkel maak, kun je je alvast aanmelden als volger. Binnenkort komt er ook een leuke actie voor de volgers. De blog vind je onder deze link.

zondag 14 oktober 2012

Nieuwe Stoffenkraam lapjes: 3 shirts voor Elisa

Ik heb hier een grote doos met zo'n leuke lapjes van de Stoffenkraam staan, daar kan je toch niet vanaf blijven! En dus drie shirts gemaakt voor Elisa. Nu heeft ze tenminste wat keus op de bordeauxrode broek die we onlangs hebben gekocht!

Elisa houdt van kleding die lekker zit. Shirts mogen van haar best wat wijd zijn, zolang ze maar comfortabel zijn. En kleurrijke shirts zijn ook welkom. Ik vind het leuk dat Elisa nog op de foto wilde! En als je je afvraagt waarom ze steeds naar beneden kijkt: de kat loopt daar, haha!

Als eerste gekozen voor een coltrui. De tricot is prachtig van kwaliteit, lekker stevig en met prachtige kleuren. Het patroon heb ik al eerder gebruikt, het is echt een toppatroon (nr. 6 van de Ottobre 5/2009).


Het volgende shirt is een panterprintje, lekker stoer. Het is shirt nr. 16 uit de Fashion Trends 7. Als je de foto vergroot zie je duidelijk de plooien bij de hals.


En dan de derde: een gebreide stof van Polytex. Lekker warm en leuk over een shirt met lange mouwen. Als basispatroon heb ik top 2 uit Knipmode maart 2012 gebruikt, maar ik denk niet dat je het nog herkent, haha. Ik vond hem wel erg wijd geworden, maar toen Elisa hem aantrok dacht ik: ja leuk! Zo lekker nonchalant, echt wat voor haar. En de neiging om middenvoor nog een leuke grote strik of lint of zo te maken, onderdruk ik maar. Geen opsmuk voor Elisa.

De kat mocht ook nog even op de foto. En nu bedenken wat ik als volgende ga maken...woensdag 10 oktober 2012

Tuniek uit de nieuwe My ImageIk had nog een viscose tricot liggen in de kleuren grijs en paars, die mooi past bij het paarse vestje uit mijn vorige berichtje. Ik wilde hier graag een wat langere tuniek van maken, zodat ik hem kan dragen bij mijn grijze tregging, en eventueel met het vestje erover.

Even heb ik getwijfeld of ik tuniek 1259 uit de nieuwe My Image (winter 12/13) zou gaan maken. Het leek me een leuk model, maar ik was bang dat hij te "rimpelig" zou worden. Ik ben altijd een beetje huiverig voor rimpelige bovenstukjes, omdat ik al niet zo veel bovengevel heb, en door rimpels lijk je vaak helemaal plat. Maar het patroon bleef trekken, en een echt leuk alternatief vond ik niet, dus ik dacht ik doe het gewoon.

Het is mijn eerste kledingstuk uit de My Image, en ik moet zeggen, het is heerlijk om uit de My Image te werken. Duidelijk patronenblad en beschrijving. En deze tuniek heeft absoluut een goede pasvorm! De rimpeltjes vind ik toch wel erg leuk. En de mouwen zijn lekker lang en smal, zodat ik ze wat op kan stropen wat ook een leuk rimpeleffect geeft.

Erg tevreden dus met mijn eerste modelletje uit de My Image. En er staan meer leuke in, dus binnenkort volgt meer!
zaterdag 6 oktober 2012

UiltjesknuffelOp de Facebookpagina van Knippie stond zo'n leuk idee: heel eenvoudige uiltjes om zelf te maken (zie de foto hiernaast). Ik liet het aan mijn dochter Elisa zien, en ze zei meteen: die wil ik maken! Gelukkig had ik nog wat lapjes vilt in huis, zodat ze meteen aan de slag kon. Hoe groot de uiltjes van Knippie zijn weet ik niet .Elisa en ik hebben een patroontje getekend van ongeveer 20 x 20 cm, en ze heeft hem zelf in elkaar gezet. Het resultaat is niet helemaal zoals die van Knippie, de oortjes hadden wat ronder gekund. Maar ik vind hem wel heel leuk geworden!
vrijdag 5 oktober 2012

Paarstinten

Voordat ik aan de lapjes van de Stoffenkraam begin, ben ik even de kast ingedoken. Ik had namelijk nog een lapje liggen dat ik een keer deels verknipt heb (patroondelen in tegengestelde richting geknipt, stom he). En ik had het idee gekregen om van dit toch wel mooie stofje, een lang shirt te maken met contrasterende mouwen. Gelukkig kon ik er nog makkelijk een voor- en achterpand uit halen. Voor de mouwen heb ik een prachtige Stenzo tricot gebruikt.
Omdat er in de dessin stof een subtiele paarse kleur zit, heb ik er een vestje bij gemaakt van een prachtige lavendelpaarse kleur nicky velours. Ik vind ze eigenlijk wel mooi, al die paarstinten.
In mijn stoffenvoorraad vond ik nog een tricot in grijs met paars, die ook leuk zal staan onder dit vestje. Eens even kijken of ik daar nog een leuk patroontje voor kan vinden.

Het patroon voor het vestje komt uit de Diana 80. Voor het shirt heb ik Fashion Trends nr. 7 gebruikt.