dinsdag 25 juni 2013

En de volgende set is af...


Toen ik een aantal weken geleden stoffen voor de verkoop op mijn blog zette, heb ik een zachtgele tricot met beige fantasiemotief uit de stapel weten te redden. Deze vond ik toch wel erg leuk voor een shirt voor mezelf. Ik zag hem al helemaal voor me, gecombineerd met iets in camel. Speurend op destoffenkraam.nl, zag ik een camelkleurige ruchestricot.
De keuze was snel gemaakt: Top 1 uit Ottobre 2/2009 en daaronder tuniek 2 uit dezelfde Ottobre. In de tuniek heb ik een sluiting gemaakt met drie glinsterende knoopjes en de lengte van beide shirts heb ik wat aangepast.

De tricot van de tuniek heb ik nog in roze en blauw en biedt ik te koop aan: onder deze link kun je ze vinden.


woensdag 19 juni 2013

ElfenjurkjesToen ik deze creaties aan mijn dochter liet zien, omschreef ze ze als "elfenjurkjes". En aangezien ik dol ben op elfjes, vind ik dat wel een hele leuke omschrijving. Ik ben erg blij met de resultaten, de jurkjes zijn helemaal "mijn ding".

Het bovenste jurkje is gemaakt van geborduurd tule. Ik weet niet meer waar ik het vandaan heb, het lag al een tijdje in de kast. Omdat de stof lastig te verwerken is en de naden doorschijnen, heb ik gekozen voor een eenvoudig model. Dit werd jurk 21 uit Knipmode juni 2013. Ik vond het mooi dat deze vleermuismouwen heeft, en je dus geen armsgatnaden krijgt.
De hals vond ik te diep en heb ik hoger gemaakt.Omdat ik niet zoveel stof had, heb ik iets van de plooien van middenvoor afgehaald, daarbij heb ik geen plooien gemaakt maar rimpels. De onderkant heb ik iets wijder uit laten lopen. Er is dus weinig over van het oorspronkelijke patroon.

Het onderste jurkje is volgens het patroon Carmen, van Mamu Design. een heerlijk modelletje om mee te variëren. Het heeft wijde vlindermouwtjes en ik heb onderrand mouwen en jurk afgezet met kant. De hals heb ik afgewerkt met picot-elastiek. De stof is een Stenzo tricot en heb ik gekocht bij Herbert Textiel.

De jurkjes kan ik goed combineren, nu met een spaghetti-jurkje van de Zeeman eronder en een korte legging die ik eerder maakte. Als het kouder is met de groene broek uit mijn vorige bericht over de anders-dan-anders trui. En dan kan ik onder de jurkjes een lichtgroene Carmen met lange mouwen aan die ik heb gemaakt, en die ik later eens op de foto zal zetten.


zondag 9 juni 2013

Tussendoor-shirtje van gekregen stof

Van de week heb ik een van mijn cursisten geholpen met gordijnen maken voor in haar nieuwe huis. In ruil kreeg ik een stapeltje mooie stoffen. Eén daarvan was deze tricot met mooi zachtblauw/groenig/wit dessin, waar ik meteen mee aan de slag wilde. Het is shirt 1 uit de nieuwe Fashion Trends (nr. 10) geworden. Aan het patroon heb ik de hals veranderd, die viel niet mooi, veel te hoog. En omdat de stof best wel stijf valt, heb ik lusjes uit de zijnaden laten uitsteken en daar een dun koordje door gehaald.

Resultaat: een leuk shirt van een stof die ik zelf nooit zou kopen maar ik wel superleuk vind, en goed te dragen over een shirt met lange mouwen of met warmer weer gewoon zo!

maandag 3 juni 2013

Anders-dan-anders Trui


Mijn stoffenkast doorspittend, kwam ik bij deze mooie stof, die een beetje tussen tricot en dikkere gebreide stof in zit. Heerlijk voor als het nog wat frisser is, zoals nu. Omdat ik zin had in anders dan anders, werd het trui 27 uit Knipmode januari 2013. Wel heb ik de trui wat verlengd. Hij zit helemaal naar mijn zin en ik heb veel combinatiemogelijkheden, leuk!
Zo vind ik hem het mooist. De rok heb ik lang geleden al eens gemaakt (Römo van Farbenmix).

En nog wat combinaties:
Groene ribbroek voor "gewoon, dagelijks" en de joggingbroek die ik hier maakte voor "lekker makkelijk".