zaterdag 27 juli 2013

Zomerjurkje vervolg

Bij mijn zomerjurk heb ik nog een vestje gemaakt. De stof is een ragfijne tricot, ik vond de kleur zo mooi, een heel zacht groen, dat niet op een foto is te vatten.
Als patroon heb ik vestje nr 9 uit Ottobre 2/2012 gebruikt. Zo met het vestje en een legging oogt het toch weer heel anders.


Pakje voor mijn neefje


Voor mijn neefje zou ik nog zomerkleertjes maken. Ik ben helaas nog niet verder gekomen dan dit pakje. Hij is wel superschattig geworden! Het patroon komt uit Ottobre zomer 2013 en het is maatje 62, die gelukkig wat groot valt want mijn neefje groeit snel.

vrijdag 19 juli 2013

Zomerjurkje


Een jurkje uit de Knipmode (nr 29 uit Knipmode juli 2013). Ik hou niet van mouwloze jurken, daarom heb ik er mouwtjes in gemaakt. De jurk zat niet meteen goed, ik heb de zijnaad wat moeten innemen. Als je hem gaat maken, let er dan op dat het voorpand (patroondeel 3) vrij breed is. In plaats van een beleg heb ik er een boordje opgezet, zelfs hiermee gaat het zelfs nog wat 'hangen'. Dus als je hem maakt, maak het voorpand wat smaller en zet er een goed strak boordje op. Verder is het best een leuke jurk, goed voor dit warme weer. Als het wat kouder is trek ik er een legging onder aan en een vestje erbij (die ga ik ook nog maken).

dinsdag 16 juli 2013

Tuniekjes en een legging

De stof van dit tuniek-jurkje zag ik liggen bij Bottger stoffen in Alkmaar, een superleuke stof voor mijn stoere dochter. Als patroon heb ik nr 19 uit Knipmode april 2012 gebruikt, en deze iets wijder uit laten lopen.
Zelf kan ik ook heel goed wat zomersetjes gebruiken. Helaas gaat het naaien niet zo snel meer, ik heb zoveel andere dingen te doen. Daarom begonnen met een snel setje, tuniek 104 uit de bijlage van Knipmode maart 2013 en legging 6 uit Ottobre 2/2011.