vrijdag 26 december 2014

Vestjes

Dank voor jullie suggesties voor te maken items van de fleece stoffen die ik pas liet zien. Ik heb er mooie vestjes en een truitje van gemaakt. Ze zijn voor mijn twee nichtjes en mijn neefje. Ze waren er erg blij mee! Alle patronen komen uit verschillende Ottobre's.

donderdag 18 december 2014

45 kerstsokjes

Ik kwam een leuk kerstlapje tegen dat ik eens als extraatje gekregen heb van de Lapjesschuur. Heb er een kerstsokje van gemaakt, en die vond ik zo leuk, dat ik de hele lap op heb gemaakt aan kerstsokjes. Zo kan ik mensen eens extra verrassen met een bijzondere "kerstkaart".
Ze zijn gevuld met lavendel en knuffelvulling. 

Slab met naam

Het was alweer een tijdje geleden dat ik iets geborduurd had, dus ik zag er een beetje tegenop. Alles weer uitvogelen. Het was dus even werk, maar uiteindelijk is het gelukt om de naam te borduren. De slab is voor een cursist die onlangs bevallen is.

zondag 7 december 2014

Het rode jurkje

Het was nogal een gedoe rondom de stof van het rode jurkje, maar het is gelukt!

De stof had ik een paar weken geleden samen met wat andere stoffen besteld bij de stoffenkraam. Het was het breisel licht koraalrood. Althans die had ik besteld...  Een prachtige rode kleur, leuk jurkmodel erbij uitgezocht (nr 22 uit Knip november 2013). Maar helaas niet opgelet bij het knippen en in de verkeerde richting geknipt. Tja de stof vond ik toch wel mooi, was niet duur, dus maar bijbesteld samen met een tricot voeringsstof, want er moest nog een onderjurk bij (hemdmodel, nr 5 uit Knip juli 2014).
De volgende dag, doos van de Stoffenkraam. Wat bleek: ik kreeg het breisel in roze! Meteen gemaild natuurlijk. Ik mocht de stof houden en ze zouden de goede toesturen. Volgende dag pakje van de Stoffenkraam: weer roze!


Na telefonisch contact bleek dat de rode uit mijn eerste bestelling de warm rood was en niet de licht koraal die ik besteld had. De volgende dag dus de warm rood ontvangen. Ik helemaal blij en aan de slag gegaan. Ben blij dat ik heb doorgezet, en blij met de service van de Stoffenkraam, want nu heb ik er een heerlijk jurkje bij!zaterdag 6 december 2014

Shirt voor Elisa

Samen met Elisa nog een shirt voor haar in elkaar gezet. Het is een heerlijke zachte stof van de Stoffenkraam. Het model is de Quiala van Farbenmix.


vrijdag 5 december 2014

Tas

Voor mijn lerares kruidengeneeskunde heb ik ooit eens een tas gemaakt, hier te zien.
Ze vroeg me om nog een tas voor haar te maken. Zelf had ze nog wat stoffen en een oude jurk. Ik heb zelf het patroon getekend, en de tas verstevigd met fiberfill. Dit is het resultaat: