maandag 18 april 2016

En nog een jurk!

Tot nu toe lukt het me goed, gemiddeld elke week een kledingstuk of accessoire! Deze jurk is hetzelfde patroon als in het vorige bericht, nr 103 uit Knipmode mei 2007. Een heel andere jurk zo, ook bij mijn dochter staat dit patroon heel mooi!
Jurk van viscosetricot

Nog genoeg mooie tricots in de kast...voor mezelf heb ik deze jurk gemaakt, patroon 103 uit de Knipmode bijlage mei 2007. Een erg leuk model met veel variatiemogelijkheden.


donderdag 14 april 2016

Jurken in de maak

Op de stoffenbeurs heb ik wat stoffen gekocht voor kleding voor Elisa. Drie tricots voor jurken en een joggingstof. Eén jurk heb ik al gemaakt, het is patroon nr. 16 uit Ottobre 2/2015. De mouwen heb ik weggelaten en de armsgaten wat naar eigen smaak bijgetekend. Ik verwacht dat de stof nog wat krimpt (niet voorgewassen), dus een ruime lengte genomen.maandag 4 april 2016

Jurk paneelstof

Elisa kan wel wat nieuwe zomerjurken gebruiken. Deze prachtige stof vond ik echt bij haar passen. 
Ik heb hetzelfde patroon gebruikt als het Amsterdam shirt, nr 17 uit Ottobre 2/2015. Uiteraard verlengd, en de schouderpassen heb ik een speels tintje gegeven door het patroondeel te verdubbelen in lengte, en vervolgens ingerimpeld tussen de voor- en achterpanden te stikken. Erg leuk geworden vind ik zelf. 
Warm roze vest

Voor mezelf een vest gemaakt volgens patroon uit de Ottobre 5/2015, nr 4. Ik heb een rits ingezet in plaats van knopen. De voorranden heb ik naar buiten omgevouwen en daar de rits opgezet, daar bovenop een sierband.

Etuis en toilettasjes

Weer een hoop gemaakt: als cadeau een setje toilettasjes, wederom, het blijkt toch elke keer een succes en altijd leuk om te maken en het resultaat te zien. Voor mezelf ook nog een set etuis gemaakt. Even snel, dus zonder opsmuk maar de stof heeft verder ook niet veel nodig. Ik vond het een leuk fantasystofje in combinatie met de limegroene fleece. Vooral praktisch omdat ik nu mijn notebook, mobiel en bijbehoren veilig mee kon nemen op mijn weekje Nederland.