woensdag 2 april 2008

Vegetarische loempia's

Het is moeilijk om in de winkel lekkere loempia's zonder vlees te vinden. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan. Na een aantal recepten geprobeerd te hebben, heb ik de ideale vegetarische loempia ontdekt. Hieronder het recept:




Ingrediënten: loempiavellen (vriesvak supermarkt); 400 gr bamigroenten; 200 gr taugé; 1 ui; zakje bamimix (Conimex); fles zonnebloemolie (om in te frituren); 1 losgeklopt ei; zout, peper en kerriepoeder naar smaak; loempiasaus.





Laat de bamimix wellen in 75 ml heet water



Giet een scheutje olie in een wok. Bak de gesnipperde ui, de bamigroenten en de taugé kort. Voeg de gewelde bamimix, de zout, peper en de kerriepoeder toe.

Laat de groenten goed afkoelen.



Ontdooi de loempiavellen en schep in elk vel wat van de afgekoelde groenten.





Rol het vel tot bijna de helft op.




Vouw de zijkanten naar binnen, rol de loempia's iets verder op. Plak de loempia's dicht met losgeklopt ei.






Bewaar de loempia's tot gebruik in de koelkast of vries ze in.






Frituur de loempia's in een braadpan met zonnebloemolie of in de frituurpan tot ze goudbruin zijn.




Dien de loempia's warm op met loempiasaus.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen