dinsdag 27 december 2011

Kerstvakantie = maakvakantie

Heerlijk, die kerstvakantie. Een rustige tijd om eindelijk weer eens iets voor mezelf en mijn kinderen te maken. 


Zara wilde graag een paar korte rokjes. Hiervoor heb ik het rokpatroon nr. 17 uit de Fashion Trends nr. 3 gebruikt. De zakken volgens het patroon heb ik weggelaten. Lekker makkelijk, voor- en achterzijde hetzelfde, elastiek naar maat bovenaan vastlocken en klaar. Ik had nog een rest over van een dunne, warme tricot waarvan ze wel graag een basic shirt wilde. Die was ook zo klaar en Zara is blij met haar nieuwe basics. 


Elisa wilde nog wel zo'n scoop shirt uit de Ottobre, een model dat haar ontzettend leuk staat (helaas wil ze zelf niet op de foto). Deze stof heb ik in verschillende kleuren gekocht, Elisa wilde graag blauw. Van de andere kleuren (zwart, grijs en groen) ga ik nog iets maken voor Zara en voor mezelf.


En dan voor mezelf ook een rokje, zelfde model als die voor Zara, maar dan wat langer. Van de Lapjesschuur had ik nog de blauwe gebreide stof. Deze is erg losjes gebreid dus leek het me geschikt (en lekker warm!) over een shirt. Ik heb gekozen voor een truipatroon dat ik pas ook gemaakt heb, nr 104 uit de Knipmode bijlage oktober 2010. Al makende leek een col me toch iets minder leuk (vooral omdat ik ook een basic coltruitje heb dat ik eronder wil gaan dragen) en heb ik deze vervangen voor een brede bies met middenvoor een striklint tussenuit gestikt.

Nu bedenken wat het volgende is, ik heb zoveel mooie stofjes liggen, kan haast niet kiezen!

3 opmerkingen:

 1. Super! Wat een leuke dingen heb je gemaakt. En dan is de kerstvakantie nog maar net begonnen ;-)Ben benieuwd naar wat je nog meer van plan bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij verdient goud geld met je Gouden Handjes! En allemaal even mooi!
  Mijn complimenten.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie stof, staat je goed

  BeantwoordenVerwijderen