zondag 8 januari 2012

Vestje
De stof voor dit vestje heeft Elisa zelf uitgekozen bij die leuke marktkraam in Zaandam, waar ik in het vorige berichtje over schreef. Het is een prachtige stevige tricot, met wat veloursachtige flock. Elisa koos voor dit vestje uit de Fashion Trends nr. 4. Het maken was op zich niet moeilijk, ook bij het doorpassen leek het goed te gaan. Maar nu ie eenmaal af is, trekt ie bij de middelste knoop wat open, waarschijnlijk door het elastiek in de taillenaad. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Ik denk zelf aan de voorpanden van bovenste tot onderste knoop aan elkaar vastzetten, misschien door middel van een verticaal bandje erachter? Het vestje is verder wel erg leuk, dus ik hoop dat ik het nog kan oplossen... de knopen sluiten overigens met elastieken bandjes die tussen voorpand en beleg uit gestikt zijn.

Edit: na een tip op Sancho heb ik de voorpanden tussen de knopen met kleine steekjes aan elkaar gezet. Het vestje kan nu niet meer open, maar kan gemakkelijk over het hoofd aan. Hij zit nu perfect!

4 opmerkingen:

 1. Leuk modelletje zeg! Mooie stof.. lijkt me heerlijk om te dragen..

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg leuk geworden,
  hoop dat je een oplossing vindt voor het trekken..
  het vastnaaien zal het zeker wat verhelpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. misschien kunnen haken en ogen (je weet wel, van die bh-sluitingdingen) een oplossing bieden?
  Het dichtmaken is misschien ook wel een oplossing maar ja, dan kan het natuurlijk helemaal niet meer open ...
  en anders ... afvallen misschien hahaha ;o)
  succes want het is wel heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Sandra,
  Wat heb je veel gemaakt de laatste tijd. Ik zal je blog in mijn lijstje zetten.
  De stoffenkraam in Zaandam is denk ik dezelfde als die op dinsdag in Purmerend staat en waar ik meestal mijn stof koop. Van de stof van het vestje heb ik een jurk gemaakt, blijft erg goed in de was en draagt heerlijk.
  Een oplossing voor de sluiting weet ik zo ook niet, misschien de elastiekjes vervangen door bandjes die niet rekken, zodat de "spanning" anders komt te liggen?
  Nou dat was een heel verhaal, prettige avond! Karen

  BeantwoordenVerwijderen