zaterdag 11 oktober 2014

Een jaar later...

Een jaar niet meer geblogd, hoe is het mogelijk. Er is heel veel gebeurd het afgelopen jaar, heel veel veranderd. Ik heb nauwelijks iets genaaid. Nu heb ik toch wel zin om de draad weer op te pakken. Ik heb altijd veel plezier gehad in het bloggen, dus bij deze... ik ben er weer!
De foto's zijn wat vaag, ik heb ze met mijn mobiel gemaakt, want de batterij van mijn camera was leeg (zo lang niet gebruikt tja..:))

Een van de voordelen van een blog bijhouden vind ik, dat ik altijd weer kan terugvinden welke patronen ik gebruikt heb. De paar kledingstukken die ik het afgelopen jaar gemaakt heb, heb ik niet op mijn blog gezet, en ik weet niet meer welke patronen ik gebruikt heb. Voor het vogeltjesshirt vermoedelijk nr 4 uit Ottobre 5 2013. Het blauwe vest is misschien een farbenmixpatroon, ik zou het echt niet meer weten...

Het roze/paarse bolerovestje heb ik nog niet zo lang geleden gemaakt. Deze komt uit een Knipmode, waarschijnlijk april 2014. Ik heb niet zoveel kledingstukken voor eronder dus ik wil graag nog een shirt erbij maken.
Een paar weken geleden ben ik dan weer begonnen. Een moeizame start, een shirtje waarvan het patroon tegenviel (nr 28 uit Simplicity nr 14). Aan alle kanten te wijd, te groot, geknipt zoals het hoort hoor, dus zonder naad. Ik heb er nog wat van weten te maken, en ben nu wel tevreden alhoewel ik de hals toch te wijd vind. Maar goed ik heb nog stof over voor een groen vest erbij en misschien maak ik wel een infinity scarf erbij of zo... Eindelijk het shirt afgekregen een paar dagen geleden.


Gisteren was de Stoffenbeurs in Hoorn, een betere stimulans is er niet. Hoewel ik het aanbod vond tegenvallen, toch wat leuke stoffen gekocht. Zwarte en blauwe joggingstof, en een rode stof voor mijn dochter. Vier meter zwarte tricot, een prachtige groengemeleerde stretch rib en twee bedrukte tricots voor mezelf. Verder wat fournituren. Ik had een lijstje gemaakt en daar stond "zwart bontrandje" op, Dus dat ook maar gekocht, al heb ik geen idee meer waar ik het voor bedacht had. Maar dat schiet me vast wel weer te binnen.

 Thuisgekomen was ik zo enthousiast, dat ik meteen inspiratie kreeg hoe ik een hoes voor mijn yogamatje kon maken. Dit plan lag al weken te wachten maar ik wist steeds niet hoe. Dus meten, knippen en naaien en in een uurtje zat ie in elkaar. Dat is dus de flow! Hopelijk zit ik nu dus echt weer in die flow, ik heb er wel echt zin in. Vanmiddag heb ik samen met mijn dochter de blauwe joggingstof geknipt, en ik zit alweer vol met plannen!

5 opmerkingen:

 1. Leuk dat je weer blogt ;) Gezellig en die bambi stof is zoooo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig dat je weer komt bloggen!! Blijft leuk!!! En het grote voordeel van bloggen vind ik ook dat het wat 'langer' blijft. Een facebook bericht is vaak met een dag of twee al weer 'oud' nieuws.
  Heerlijk dat je naar de stoffen beurs geweest!! In Zwolle was het dit jaar ook niet zo erg druk, wel heel veel stof!!
  Groetes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je weer terug bent. Ik had je berichtjes al gemist. Maar je hebt niet stilgezeten zie ik. Leuke dingen heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor dat je weer terug bent. Mooie buit heb je van de stoffenbeurs.
  Vind je shirt mooi geworden ondanks de hobbels die je hebt moeten nemen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen