vrijdag 16 oktober 2009

Pfff hèhè een vest!
Van deze prachtige nickey velours van De Lappenmand wilde ik graag een vest maken. Het wachten was op het juiste patroon. Dat dacht ik gevonden te hebben na het maken van de trui hieronder: hetzelfde voor- en achterpand wordt gebruikt voor vest 6 uit deze Ottobre (05/2008). Ik hoefde alleen de halsboord en mouwen uit te tekenen en dan kon ik het vest even snel in elkaar zetten....dacht ik.

Maar wat een ellende, eerst had ik er een roze rits ingezet, dat léék mooi maar dat was het dus niet. Ook niet met de velours bies erlangs, en die kreeg ik ook niet netjes aan de bovenkant. Alles dus eraf gesloopt en voor een week in de hoek gegooid. Toen een bordeaurode rits en héél netjes gewerkt, dat lukte gelukkig!

Het vest aangetrokken, maar.... de boord was geen gezicht, véél te wijd. Dus weer een stukje bies eraf gesloopt, elastiekje in de boord geregen en bies er weer op.

Pfff wat een klus, en dan heb ik het nog niet gehad over het uitknippen van de stof wat dus echt netjes moet gebeuren vanwege de breedtestreep. Tot slot nog even de storm buiten doorstaan vanwege de foto's...
Maar het is uiteindelijk allemaal gelukt en ik ben er blij mee.6 opmerkingen:

 1. Echt prachtig geworden! Het vest, de stof, het staat ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heb je dat netjes gedaan! Echt een heel mooi vest en die kleuren staan je goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er mooi en supernetjes,
  fijn weekend
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. don't give up en je krijgt een prachtig resultaat!
  Echt heel mooi en warm.
  love it.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi vest, prachtige kleuren! Het is al je inspanning wel waard geweest!

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prácht van een lap, die kleuren, geweldig! En wat een klus, wel een vest waar je kilometers geduld voor nodig hebt, maar het is prachtig geworden en die kleuren staan je heel goed!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen