vrijdag 9 oktober 2009

Stelletje af!


En daar is ie dan... naar mijn volle tevredenheid. De trui zit heerlijk, voelt wollig aan maar niet te warm. Ik heb het patroon iets verlengd zodat het meer een tuniekvorm is geworden. De stolpplooi middenvoor vind ik erg mooi, ik heb hem precies in het patroon van de stof weten te verwerken. Op de foto lijkt de plooi scheef te zitten, maar in werkelijkheid valt hij keurig recht naar beneden. De col heb ik aan de achterzijde vastgezet zodat ie mooi blijft zitten.

Als broek heb ik de Pattern Company 00-358 gemaakt. Lastig, die stretch stoffen willen nooit wat ik wil. Ik vond hem iets te wijd, heb dus de zijnaad wat ingenomen en nu zit ie wel naar mijn zin.

8 opmerkingen:

 1. Het ziet er geweldig uit en de kleuren staan je erg goed.
  Het shirt lijkt me heerlijk zitten.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het een schitterend setje geworden, Sandra, staat je echt super! En de trui is ook heel leuk. Mag ik vragen waar je die prachtige tricot vandaan hebt?

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi!!! gelukkig staan deze kleurtjes mij niet, of het stofje had hier ook in de kast gelegen! hihi
  staat je goed. hopelijk werkt de gezondheid ook weer iets meer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de set prachtig. De broek zit als gegoten en de tuniek is prachtig. Het zal wel even puzzelen zijn geweest met het knippen, maar hij zit perfect!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie reacties!
  Isabelle: ik ben niet meer zeker waar ik de stof vandaan heb, ik denk Giraffa maar het kan ook wel de Lapjesschuur zijn. Ik heb hem al sinds vorige winter in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie set, ik heb het patroon ook al wel eens overwogen om te maken maar je moet er maar net de goede stof voor hebben, dat is jou in ieder geval heel goed gelukt om die te vinden!
  Fijne dag!

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig. Dat model was me in de ottobre ook niet echt opgevallen maar jij maakt er een blikvanger van.
  Het beste maar weer,
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sluit me bij de anderen aan, ik vind het erg mooi geworden. Die trui lijkt me erg comfortabel en met die slanke broek is het een mooi silhouet.

  BeantwoordenVerwijderen