vrijdag 2 juli 2010

Tuin impressie

We hebben al een paar jaar een moestuin iets verderop in het dorp. Sinds dit jaar ook een kruidentuin achter het huis. Natuurlijk is dit ook een onderdeel van mijn home industry (= huisnijverheid) dus hoog tijd om er iets over te schrijven. Na een moeilijke start dit jaar door het slechte weer is nu alles toch flink aan het groeien. Hier een kleine impressie:


De aardbeien deden het goed dit jaar. Omdat het ineens zo warm werd konden we ze met kilo's tegelijk oogsten. Helaas zijn ze nu al bijna op.


Eén van mijn favoriete kruiden: koriander. Afknippen, wassen, snijden en invriezen. Voor maandenlang heerlijke Indiase stoofpotjes.

De knoflook had ik van het najaar al gepland. Er zijn mooie knolletjes uitgegroeid. In de koelkast zijn die maandenlang houdbaar, en lékker.

Mini-komkommers. In de moestuin werden ze door de slakken opgegeten maar in mijn kruidentuintje doen ze het goed.

Voor het eerst venkel gezaaid. Venkelknollen zijn heerlijk als ovenschotel met tomaten en kaas. Het duurt nog wel even voor ze geoogst kunnen worden.

Ook de kamille groeit dit jaar voor het eerst. De eerste bloemetjes zijn al verschenen. Ik verheug me al op de kamillethee!

We hebben al bieslook, rucola, spinazie en uien gehad. Wat aardappelen (het grootste deel moet nog geoogst worden). We verwachten nog: peultjes, sperziebonen, wortels, frambozen, tomaten, stengelui, ijsbergsla, rode bieten, andijvie, courgette en meer.

3 opmerkingen:

 1. Nou dit ziet er allemaal goed uit.
  Heerlijk lijkt me dat om alles uit je eigen tuin te eten.
  Maar ik zie het niet zitten om ook nog een moestuin bij te houden.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhh wat heb jij veel in te tuin zeg, je kan voorlopig wel even vooruit.

  Die komkommers dat lukt bij ons niet, jammer.

  Je zal wel druk zijn in de tuin, werk ze, hihi, pfff wel warm hé.

  Groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me geweldig een moestuin te hebben maar voorlopig, met een kleintje op komst, heb ik er nog geen tijd voor denk ik. Misschien iets voor de toekomst :-)
  Geniet van de oogst!

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen