donderdag 21 oktober 2010

Jurk en tasje van Stenzo babyrib


Mijn nieuwe naaimachine heb ik alweer bijna twee weken in huis! Ik ben dus heerlijk bezig geweest met uitproberen, proeflapjes, siersteken, lastige stofjes enz. De borduurfunctie heb ik nog niet uitgeprobeerd, ik wacht nog steeds op verschillende borduurvliezen die ik heb besteld en die de winkel per abuis naar iemand anders heeft verstuurd, die het weer naar mij zou doorsturen maar die dat nog steeds niet heeft gedaan dus waar ik nu nog steeds op zit te wachten terwijl ik haar lockgaren dat per abuis naar mij was gestuurd gelijk had teruggestuurd en zij dus allang in huis heeft maar ik dus nog niets waar ik wel een beetje van baal etc etc.... (snap je het nog?)

Wel heb ik deze jurk in elkaar gezet en daarbij ook het gemak ondervonden van twee naaimachines. Met de nieuwe heb ik de jurk genaaid (was wel even wennen hoor), met mijn oude Singer heb ik al die rijgdraden voor het rimpelen erin genaaid. Handig, zo hoef je niet steeds van garen en instellingen te wisselen.

Het jurkje is in maat 122, gemaakt van de mooie nieuwe babyrib van Stenzo, gecombineerd met een effen fuchsia ribstofje. De stof komt van XL stoffen. In het achterpand zit een rits. Het is (eindelijk eens) een zelf ontworpen model, maar ik heb wel veel verschillende patronen van meisjesjurken bekeken, vergeleken en gemeten om het patroon goed uit te kunnen tekenen. Want als je zelf niet een meisje met deze maat voorhanden hebt is het moeilijk passen en meten, hè. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe ie gaat passen. Ook het tasje is eigen ontwerp, erg leuk en gemakkelijk om te maken. Dan nog een bijpassend portemonneetje, gewoon om eens uit te proberen. Tas en portemonnee zijn gevoerd met stippeltjesstof. De drukknoop op het portemonneetje komt van Mardag.


5 opmerkingen:

 1. Ik vind het een hele mooie jurk geworden. Knap hoor! Het tasje is ook hartstikke leuk.

  Groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi zeg.
  en wat vervelend van die omwisseling. wachten is nooit leuk, maar zkr niet als je je nieuwe machine wilt uitproberen.
  groetjes kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk wijd jurkje!! En dat bijpassende tasje erbij. Wat wilt een meisje nog meer!!

  Lekker hè, als je meerdere machine hebt staan, hoef je inderdaad niet steeds opnieuw in te rijgen.

  Vervelend dat je je spullen nog niet binnen hebt, zeker als je dat van haar allang op de post hebt gedaan!

  Succes met je nieuwe machine verder uitproberen!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige jurk heb je gemaakt knap zeg om zo zelf iets te bedenken.
  Het tasje staat er erg lief bij.
  Ik weet zeker dat de kleine dame er heel blij mee zal zijn.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie jurk met tas heb je gemaakt! Wel vervelend als je, je spullen niet krijgt!
  Toen ik dit voorjaar een nieuwe machine kreeg, heb ik getwijfeld om mijn oudje te houden. Dit niet gedaan, maar jij bent dus verstandiger geweest!
  Fijn weekend!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen