dinsdag 1 november 2011

Kruidencursus

Sinds een paar maanden volg ik de opleiding kruidengeneeskunde. Het is elke week weer erg gezellig, en ontzettend interessant. Wie had ooit gedacht dat de paardenbloem die bijna overal groeit zéér geneeskrachtig is... en ik de blaadjes maar aan de konijnen voeren, ik had ze beter zelf op kunnen eten hahaha! Maar ja onze konijnen zijn in elk geval goed gezond :)

Vandaag hebben we o.a. een tinctuur gemaakt van paardenbloemwortels, de rode zonnehoed behandeld (beter bekend als echinacea) en zalfjes gemaakt. Hieronder een kleine impressie:
6 opmerkingen:

 1. wat een leuke opleiding,
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, dat is wat anders dan de drogisterij instappen!

  Zo gaan wel je ogen open wat er allemaal groeit en bloeit buiten en wat er in zit... Heel interessant om daar les in te krijgen!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk hé? ik hou ook zo van het gebruik van kruiden ... zijn veel wijsheden die ondertussen verloren gegaan zijn ...
  geniet nog van je cursus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel benieuwd waar de paardebloemwortel tinctuur goed voor is. ik wist wel dat je van de paardebloemblaadjes sla kon maken, maar heb het zelf ook nog nooit geprobeerd. Ben benieuwd.
  groeten en veel succes met je opleiding. Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoiets vind ik echt reuze interessant! Wil ik al lang ook allemaal weten/ kunnen! Kan je geen mini-cursusje geven af en toe via je blog?!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. owh, dit is zo superinteressant!

  En zo jammer dat zoiets bij ons in de buurt niet wordt gegeven. Ik heb wel allerlei boekjes in huis waarin staat wat je allemaal met kruiden kan doen..om te bereiden als voedsel..of als remedie tegen bepaalde klachten.....vind ik dan ook altijd heel leuk om te lezen...

  Veel plezier iedere keer, maar dat komt helemaal goed, zo te lezen!!

  groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen