maandag 14 mei 2012

Sprookjesrokje

Mijn nichtje van 3 1/2  is dol op sprookjes en dan vooral die waar echte prinsessen in voorkomen. Sneeuwwitje is haar favoriet. En laat daar nu net een leuk stofje van te koop zijn! De stof heb ik gekocht op de Stoffenbeurs, samen met een bijpassende aqua tricot.

Van deze stof leek een eenvoudig modelletje me het leukst. Mijn nichtje wil graag zelf haar kleren aan- en uittrekken, dus het moest ook gemakkelijk zijn.


Het werd dus een gerend rokje. Ik wilde er een aqua tailleboord aan zetten van boordstof of elastiek maar in de winkel (waar ik eigenlijk liever niet kom omdat ik ze daar zo onvriendelijk vind en ik altijd het gevoel krijg dat ik dom ben, maar waar ik soms wel heen moet omdat er gewoonweg geen alternatief is)  verkopen ze niet de goede kleur boordstof en gekleurd elastiek bestaat niet (volgens hen dan he). Dan maar een tunneltje van de bijpassende tricot en daar elastiek doorrijgen. En ja, ik weet dat het om een meisjesrokje gaat en ik volgens de regels elastiek van 2,5 cm zou moeten nemen, maar nee, mevrouw, ik wil breed elastiek want ik wil een brede boord want dat vind ik veel mooier... (waarop uiteindelijk toch maar, alhoewel met een afkeurende blik, het breedste elastiek van helaas maar 4 cm tevoorschijn werd gehaald).

Ik heb de boord net zo wijd als het rokje geknipt zodat het leuk gaat rimpelen, en een paar keer doorgestikt zodat het elastiek niet gaat schuiven. Hier en daar wat versieringen en klaar is Kees...uuuuh Sneeuwwitje!


Van het tricootje nog een vestje erbij gemaakt: bolero nr. 9 uit Ottobre 3/2010. Volgens het patroon zitten er ook nog drie ruches op de mouwtjes. Die heb ik weggelaten want dat leek me wat te veel drukte. Achteraf denk ik dat het er best op had gekund maar ja, volgende keer maar hè...

Ik ben benieuwd of nichtje het leuk vindt en of ze niet bang is voor het rokje. Want volgens de laatste berichten wil ze ineens geen Sneeuwwitje meer op tv kijken omdat ze de boze heks toch wel héél erg eng vindt! Maar ja ik kan natuurlijk altijd zeggen dat de kaboutertjes haar beschermen...☺

9 opmerkingen:

 1. prachtig setje, het rokje is gemaakt van een heel prachtig stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke set, mooie kleur blauw, hier zal ze vast blij mee zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superlief setje! Heel leuk het rokje.. en het vestje is goed zo.. vaak is meer, minder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig leuk stofje! En wat heb je het leuk gedaan met die tailleboord! Super leuk setje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ik krijg in de fourniturenwinkel ook altijd naar mijn hoofd geslingerd.... "Maar mevrouw, het hoort eigenlijk blabliebla te zijn!" of "Standaard is dat en dat en dat!".

  Ik roep altijd dan maar dat ik niet standaard ben en héél eigenwijs... inmiddels moeten ze er om lachen, gelukkig zijn ze niet onvriendelijk.

  Wat een ontzettend leuk rokje, zo'n eenvoudig modelletje is perfect voor het prachtige stofje... inderdaad zet de kabouters maar in als bescherming.

  Het vestje is er snoezig op.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig leuk setje, helemaal goed zo! Prachtige kleur blauw en wat een leuk stofje, dat Sneeuwwitjestofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk setje!!
  Het rokje is geweldig ze zal het zeker leuk vinden en graag dragen heel mooi met het vestje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeer leuk setje heb je gemaakt knap
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen