zondag 4 augustus 2013

Van een sjaal een vest maken

Van de week kocht ik een sjaal bij de Big Bazar. De kleur sprak me erg aan en de stof was een heerlijke zachte, dunne katoen. De sjaal kostte maar € 2,29 en was te koop in veel mooie, aansprekende kleurtjes.

Ik zou zeggen, ren allemaal naar de Big Bazar want het is een mooie sjaal waar je veel mee kan doen. Je kunt er bijvoorbeeld in een handomdraai een leuk vestje ervan maken!

Let op: het vestje dat ik hieronder beschrijf is voor maat 36 tot 40. Wil je hem ruimer hebben, dan zal je de maten moeten aanpassen.Stap 1:
Je kunt natuurlijk ook andere sjaals hiervoor gebruiken, maar die van mij is een rondgebreide tricot, dun katoen, en de afmetingen zijn 80 cm hoog en 86 cm breed (dubbel) (die van de Big Bazar dus).

Je legt de sjaal plat op tafel met de goede kanten op elkaar en de gesloten kanten aan de zijkant. Beide zijkanten knip je helemaal open.


Stap 2:
De bovenkant naai je dicht, op 20 cm in het midden na.


Stap 3:
Je vouwt de stof dubbel zodat de zijkanten op elkaar liggen. Hier knip je een kwart ovaal uit, of past de vorm naar eigen smaak en inzicht aan, zoals op de foto. De afmetingen van het uitgeknipte stuk bedragen: onderkant 20 cm, zijkant (niet de bolle kant) 36 cm.


Stap 4:
Vouw de stof weer open en naai de naden dicht.

Tip: als je een lockmachine gebruikt, stop de draden aan de uiteinden dan netjes in de naden weg.


Stap 5:
Leg de zijnaden op elkaar zodat je een middenvoor-vouw krijgt. Knip deze door.


 Stap 6:
Leg middenvoor bij de hals netjes op elkaar en knip er een driehoek uit vanaf de schoudernaad tot circa 20 cm middenvoor.Klaar is je vestje! Desgewenst kun je er nog een striklintje aan maken.

4 opmerkingen: