zondag 12 juli 2009

Crepes: de échte!

Iedereen kan wel pannenkoeken bakken, maar hoé maak je nu de echte originele, dunne, knapperige, verrukkelijke crepes...?

Ingrediënten (voor 12 crepes):
500 ml melk
250 gram bloem
4 eieren
margarine
zout

Beslag:
Smelt twee eetlepels margarine in de flensjes- of koekenpan.
Roer de bloem met twee mespunten zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg 250 ml melk toe en roer dit alles met de mixer tot een glad beslag.
Voeg al roerend de rest van de melk toe. Als laatste de gesmolten boter er door roeren.
Bereiden:

Smelt een klein klontje margarine in de flensjespan.
Giet wat beslag in de pan. Bak de crepes aan beide kanten bruin.
Houd de crepes warm op een bord in de oven. Zet ook een stapeltje ontbijtborden in de oven zodat de crepes straks op een warm bord geserveerd worden.
Tip: als je met meerdere pannen werkt ben je zó klaar!
Tip: het is niet nodig de pan steeds opnieuw in te vetten.

Opeten:

Smullen maar!
De echte crepes rol je niet op, maar vouw je dubbel. Natuurlijk met een dikke laag Nutella ertussen.

4 opmerkingen:

  1. mmm, ook al zo lekker. Bedankt voor het recept, ga het zeker uitproberen!
    gr. Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm ik moet eens bij jou komen eten denk ik hihi Dirk is hier de pannenkoekenbakker en bakt echte tearoompannenkoeken... (tja zijn ouders hadden een ijssalon he)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, mjammie, dat ziet en klinkt verukkelijk. Ga ik maar eens proberen, want de dunne crêpes zijn het allerlekkerst. Ga ik binnenkort met Ramon en Kirsten eens uitproberen!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha, net vanavond pannenkoeken gebakken voor de kinderen. Deze ga ik zeker de volgende keer proberen.

    Groetjes en fijne avond,
    Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen