woensdag 5 oktober 2011

Buit Stoffenbeurs

Heerlijk om weer even over de halfjaarlijkse stoffenbeurs in Hoorn te struinen. Niet dat ik van plan was iets te kopen... ik heb tenslotte nog voorraden genoeg liggen.

Omdat ik eerst mijn dochter naar school bracht was ik erg vroeg, dus eerst op naar de Hema voor een kop thee. Waar rijen mensen stonden. Al snel zag ik waarom: een ontbijt, bestaande uit een croissant, pistolet met gebakken ei, bakje jam, én thee voor 1 euro! Dat was al een goed begin van de dag. 

Daarna liep ik, op weg naar de stoffenmarkt, toevallig langs C&A, waar ik een leuke poncho in de etalage zag hangen voor maar 19 euro. Ik ging snel naar binnen om te kijken. Even later kwam ik de winkel weer uit zonder poncho (want die viel tegen) maar met 3 prachtige ribbroeken voor 19 euro per stuk, 4 basisshirts à 5 euro, en een tregging voor 9 euro. Bovenop alles kreeg ik nog eens 19% korting!!! Nou daar ga ik natuurlijk niet voor naaien. Bovendien heb ik een hekel aan broeken naaien dus dat kwam mooi uit.
Eindelijk op de markt aangekomen zag ik de mooiste stofjes liggen. Het lijkt wel alsof ze elk jaar mooier worden. Ik heb me nog geprobeerd in te houden want tsja... voorraden heb ik genoeg.... maar ik had nog uni tricots nodig om af te biezen, enkele basisstoffen voor voeringen en zo, nicky velours en tsja, eigenlijk kan ik van alles wel gebruiken. Weet nog niet waarvoor maar de ideeën komen vanzelf wel. Toch?
Verschillende stoffen voor...tunieken? Tassen? Kussens?

Rechts uni tricots, links bedrukte tricot. 
Wat basisstoffen. Nog 5 meter zwarte nicky maar die staat niet op de foto.


8 opmerkingen:

 1. Hallo Sandra,
  Dank je wel voor je commentaar op mijn blog. Ik lees nu dat je in Hoorn naar de stoffenmarkt bent geweest en uit de rest van je berichtje maak ik eigenlijk op dat je ook in de buurt van Hoorn woont. Grappig, want wij wonen in Purmerend.

  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw... jij hebt flink gesjouwd, want de stapel bij de C&A vandaan was ook niet mis...

  Maar van leuke stofjes krijg je spierballen, hè!!

  Je kan je creativiteit flink laten stromen, want je hebt lekker veel keus!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een geweldige buit.
  En die stoffenbeurs heb ik dus mooi gemist, is te doen vanuit Zaandam. Tjonge ik moet beter opletten !
  Ik ben benieuwd wat je hier allemaal van gaat maken, zo te zien had je een tas op wielen mee want wat zijn het veel lappen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mop, je hoeft niks en komt thuis met een halve stoffen- en kledingwinkel. Ken ik helemaaaaal niet :) Goede buit en heerlijk om de nieuwe stofjes weer te aaien en er al direct wat voor te verzinnen he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stapels heb je ingeslagen! En ja, dat euro ontbijtje is hier bekend en altijd een groot succes bij de kinderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou jij kunt voorlopig weer vooruit.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, zo lekker struienen op de markt! Ik ben vorige week naar zwolle geweest, was ook super!
  Succes met maken!
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat veel en mooie lapjes,ben benieuwd wat het allemaal wordt.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen