donderdag 27 oktober 2011

Kussens voor op de bankOp de stoffenbeurs pas geleden viel mijn oog op een prachtige bekledingsstof met gekleurde, velours banen. Die kon ik niet weerstaan dus een halve meter gekocht, met de gedachte er een tas van te maken. Ze hadden er een prachtige zware terrakleurige stof bij, die me mooi leek als voering. Het was het laatste stuk op de rol, daarom kreeg ik die voor een spotprijsje mee.

Thuisgekomen vond ik de kleuren wel erg mooi passen bij onze terrakleurige hoekbank. En die bank kon eigenlijk wel een paar nieuwe kussens gebruiken....

Enthousiast ben ik aan de slag gegaan! Eerst het internet afgezocht naar oranje ritsen, tot ik erachter kwam dat ik in een doos nog 10 meter oranje rits aan de rol had liggen. Vervolgens op zoek naar lockgaren. Maar helaas, dozen vol maar geen oranje. Maar dat was niet zo'n probleem, want ik had wel oranje naaigaren, en de lockmachine heb ik uiteindelijk alleen gebruikt om de naden af te locken tegen het rafelen.

De voorzijde van de kussens heb ik gemaakt van de velours streepstof, en de achterzijde van de effen stof. In de achterzijde heb ik een rits gemaakt die verstopt zit onder een omslag. In de kleine kussens zitten vulkussens van Kwantum, het grote kussen is een dik, groot hoofdkussen dat al op de bank stond (in een een oude flanellen kussensloop met beertjes). Voor dit kussen heb ik een hoes met effen randen gemaakt, anders vond ik het zo 'streperig' worden.

En tot slot had ik effen stof en twee vulkussens over, en toen bedacht ik me dat ik nog een borduur in de kast heb liggen die ik ongeveer vier jaar geleden heb gemaakt. Daar heb ik dus ook maar een hoes van gemaakt.
Ik heb nog een vulkussen over, dus nu moet ik eigenlijk snel beginnen aan de volgende borduur (die dus ook al vier jaar in de kast ligt te wachten om geborduurd te worden)... wie weet is het kijken naar dit geborduurde kussentje wel een stimulans om eraan te beginnen...

5 opmerkingen: