zaterdag 12 december 2009

Mission impossible

Bij de tweede Wangerooge coltrui stuitte ik op een probleem: ik wilde deze ruitjesfleece gebruiken, maar het leek me mooier om de ruitjes in de lengte te leggen, in plaats van naar het patroon van de stof, in de breedte. Zita had dit al gedaan, en bij de door haar gemaakte Amelie staat het prachtig!

Elisa wilde de trui iets minder wijd dan de vorige, en helaas ontstond toen het probleem van de rek; Elisa kreeg de trui zonder hulp niet aan.

Ik dacht er toen over om een rits in de zijnaad te zetten, maar middenvoor geeft natuurlijk nog meer ruimte, en staat misschien nog wel leuk ook! Na wat moed bij elkaar geschraapt te hebben, heb ik de schaar gepakt en de trui middenvoor doorgeknipt. De randen afgelockt en de rits erachter genaaid. Het resultaat is (gelukkig!) een perfect passende, mooi aansluitende vest-trui, en Elisa krijgt hem nu gemakkelijk zelf aan.
4 opmerkingen:

 1. Wow, dat is inderdaad even slikken om een trui die helemaal klaar is eventjes door midden te knippen. Maar het is perfect gelukt. En de stof vind ik zo geknipt heel mooi.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je dat durfde!
  Maar het resultaat is erg mooi geworden.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooie oplossing en leuke nieuw "model".

  Groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede oplossing! Hij is erg mooi geworden en staat haar mooi!

  BeantwoordenVerwijderen