maandag 24 november 2014

Kinderkleding: wat te maken?

Nu ik weer zo lekker bezig ben met naaien, zou ik ook graag weer wat voor mijn neefje en nichtjes willen maken. Deze mooie stoffen heb ik nog liggen. De buitenste stoffen zijn van dat zachte soepele, wat dikkere fleece. De middelste stof is dunne fleece. Mijn nichtjes zijn 2 zusjes van 2 en 6 jaar, mijn neefje is 1,5 jaar.
Qua kinderkleding naaien ben ik er een beetje uit. Wat zou nu leuk zijn om te maken? Vestjes misschien? En van de dunne middelste dan? Welke patronen raden jullie me aan? Of maar op zoek gaan naar andere stoffen?

5 opmerkingen:

 1. Bluebell dress en dat topje aan de onderkant 2 cm verlengen. Hier een voorbeeld van fleece. MAar ik heb hem ook gemaakt van Nicky. http://mamadeborah.blogspot.nl/2014/02/bluebell-dress-4t-versie-2.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou voor het neefje de linkse nemen en voor de nichtjes de middnste. De rechtse is niet mijn persoonlijke smaak.
  Een hoodie is wel altijd leuk denk ik. Ik gebruik altijd het patroon van Farbenmix Yorik. Ik denk dat dat van maat 86/92 begint en het gaat tot 176.
  Groetjes en plezier bij het maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fleece broeken zijn in de winter ideaal in speeltuinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik heb van fleece ochtenjasjes gemaakt voor de kleinkinderen
  ja, als je voor de een iets maakt, wil de ander dat ook wel hé
  Mooi blog trouwens, ik vind hier veel inspiratie
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie wel voor de suggesties! Ik heb ondertussen al boordstof erbij gekocht en ga er van de week mee aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen